Inför vintern.

IMG_1437_Fotor_Fotor_Collage1Idag är gräset är klippt och ogräsen rensade för sista gången för i år. Samtidigt fördes grillen och parasollet i vinterförvar och de döda somarblmmorna och örterna slängdes bort.

IMG_1437_Fotor_Fotor_Collage

Skönt att ha gården i ordning inför vintern. Jag har också tagit fram våra vinterkläder ur förvar för inventering. Det mesta finns ju såklart färdigt åt barnen då de ärvs neråt, men kompletteringar behövs alltid. Vi har allt vi behöver i halarväg, ylle och fleeceväg, men Leia behöver ett par tjocka utebyxor och Laura behöver utebyxor + jacka. Vi kommer att köra med en halare och ett set med jacka och byxor för alla. Dessutom behövs vinterskor åt Leia & Tilda i storlekarna 30 respektive 27. Det blir nog de alltid lika fula men ack så praktiska Kuomas. Hela gänget behöver hanskar och här tror jag det blir Elsa Pitkänen hanskar och Ruskovillas yllevantar med silkesfoder. Jag litar på inhemskt på både fötter och händer. Nu har jag gjort som min superorganiserade vän och skrivit ner exakt vad vi behöver på en lapp i plånboken så det är bara att ta fram lappen och kolla att det inte blir några onödiga dubbelköp då man springer på något bra på loppis eller i affären.

Nu går vi nog verkligen inte och hoppas på att vintern skulle komma ännu på länge, länge, men om det nu skulle råka bli snöstorm imorgon så är vi åtminstone någorlunda förberedda.

Annonser

4 thoughts on “Inför vintern.

  1. Tips 2: Casper hade Sorel hela förra vintern. Praktiskt så slipper man foderstövlarna och håller värmen även då det är riktigt kallt!

    • Jag har funderat på Sorel också (de är ju faktist på rea på Stocka nu!) men funderar bara om de är tunga att gå i? Maken har Sorels och de väger typ 10 kg. Måste gå och testa tillsammans med barnen.

  2. tips: finns Kuoman i Sokos 3+1 dagar! Men billigare och nästan lika bra på loppis förstås 🙂 just kuoman brukar inte vara omöjliga att hitta, men storleken kan råka vara fel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s