Otrendigt.

IMG_1401_Fotor IMG_1400_Fotor

Jag känner mig så otroligt otrendig, men är samtidigt så otroligt nöjd över det. För det känns som om det fortfarande idag är ”trendigt” att vara upptagen med stort U och stressad med stort S. Det gäller att ha minst tusen järn i elden samtidigt för att räknas som något och för att man skall få maximal beundran och bekräftelse från omgivningen. Man skall prestera och multitaska och prestera lite till. Det gäller att stup i kvarten vara upptagen med deadlines och att klaga över hur bråttombråttombråttom man har över alla viktiga projekt man är oumbärlig i. Missförstå mig inte, jag vet att det är många som valt att leva så för att de verkligen vill det och får kicks av det. Jag unnar dem verkligen det. Jag vet också att det finns många som känner att de inte har några andra val än att kämpa på i ekorrhjulet dag efter dag.

Istället lever jag min enkla vardag utan alltför mycket stress och tidspress. En vardag där tidtabeller inte går i kras om ett barn skulle bli sjukt mitt på dagen men också en vardag där jag verkligen inte känner att jag kan medverka i diskussionerna där det är tillåtet att klaga över hur tungt dessa stressiga år av småbarnsliv är. Jag har tjatat om mitt livsmotto här på bloggen tidigare, nämligen:

”Förenkla ditt liv – få tid att leva.”

Mottot som jag kallt stal av Granitbutikskedjan för 10 år sen då jag besökte Stockholm och köpte en vattenflaska med denna text på. Flaskan är fortfarande i bruk varje vecka.

Mottot har hängt med mig i 10 år. Vissa år har varit mer stressande och andra ännu mer, men faktum är att jag under den senaste tiden faktist kommit till insikt över att jag äntligen lever enligt mottot helt på riktigt. Jag trivs med det och tänker göra mitt yttersta för att känslan inte försvinner nånstans i framtiden heller, även om livet naturligtvis förändras.

Tid att leva. Vad betyder det egentligen? För olika personer betyder det olika men för just mig just idag har det betytt att ha tid att umgås med min familj och att göra saker tillsammans hela familjen. Att fara iväg på cykeläventyr för att besöka en ny lekpark och plocka ett fång solrosor på vägen hem. Men också att själv ha tid att klinka lite Chopin på piano. Som två små exempel. Varken mer eller mindre. Egentligen skulle jag vilja utveckla mottot till:

”Förenkla ditt liv – få tid att leva. Lyckligare.”

Annonser

2 thoughts on “Otrendigt.

  1. Skön läsning säger jag som i så fall också är otrendig… Och blir mer och mer otrendig för varje dag… Tycker också mycket om uttrycket ”Förenkla ditt liv- få tid att leva”. Har det på ett pennfodral från Granit i min väska och försöker alltmera inrätta livet efter dessa kloka ord… Dock tycker jag att det även verkar ha blivit inne att downshifta och skruva ner tempot…

    • Jep, det är skönt att vara otrendig;) Jag tycker också mig märka att allt fler funderar på dethär med att konsumera mindre – leva mer, men jag vet inte hur objektiv jag är då jag själv tänker en hel del på det och därför kanske vill märka det överallt!?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s