Habitare 2014.

proto2_Fotor_CollageI år var Habitaremässan lite annorlunda för mig då jag själv fanns på plats där som en representant för Finlands Professional Organizers under lördagen. Jag vet inte om det var just faktumet att jag var på mässan i rollen som en Professional Organizer istället för inredningsfreak som mässan kändes lite lam. Eller kanske det är faktumet att den groende minimalisten i mig inte längre är så intresserad av en massa inredningskrimskrams eller att vi inte är på väg att bygga oss ett hus och således inte är så intresserad av bastukaminer. Eller så hinner de stora möbeljättarna inte komma med så mycket nytt för varje mässa, då mässan numera hålls varje år. Nåja, hursomhelst så vill jag här fokusera på de tre avdelningar som gjorde intryck på mig.

Protoshopavdelningen med nya talanger är alltid intressant. Dehär fyra grejerna ovan var mina favoriter. Hoppas ens nån av dem får chansen att komma i produktion också.

eco2_Fotor_Collage Ecodesign avdelningen hade en massa fina saker främst av ljust trä. Den gula babystolen som monteras på en kökspall tycker jag att var rätt så finurlig. Ett bra alternativ till den klassiska stokkestolen om jag skulle vara i behov av en babystol.

trash1_Fotor_CollageTrashdesignavdelningen hör varje år till mina favoriter. Här kan man på riktigt på riktigt tala om innovativ och unik design. De pastellfärgade lamporna var mina favoriter. Att ha en spraymålad bykmaskinstrumma över matbordet skulle vara ganska häftigt.

Det allra bästa ”fyndet” för mig hade dock med betong att göra. Då resten av världen dreglar efter Marockanskt kakel drömmer jag om ett golv i betongstil. Klart jag tycker de Marockanska plattorna också är ursnygga, men tänk att få ha (badrums)golv utan fogar som samlar smuts och kalkavlagringar?! Det finns en liten chans att det blir verklighet hos oss i höst.

 

Annonser

2 thoughts on “Habitare 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s