Sushisöndag.

IMG_1016_Fotor IMG_1048_Fotor IMG_1027_Fotor_Fotorbw IMG_1025_Fotor IMG_1040_Fotor IMG_1024_Fotor IMG_1037_Fotor IMG_1020_FotorFör två år sedan spenderade jag söndagförmiddagarna med att stå i köket och laga  den kommande veckans mat färdigt för att underlätta vardagen med en 0-, en 2- och en 3-åring. Det var soppor, frestelser, lådor och grytor som lätt gick att värma upp efterhand. Idag stod jag i köket och rullade sushi till dagens lunch tillsammans med en 2-, 4- och en 5-åring. Tiderna förändras. Knappast svårt att gissa vilken söndassysselsättning jag gillar mera.

Jag har inte lagat egen sushi på många år så jag kokade alldeles för lite ris och dendär äggkakan blev precis inget estetiskt mästerverk, men smaken på lunchen var det inget fel på. Tvärtom. Efter att man ätit sig övermätt på dethär passade det sig att förflytta sig hem till vänner och äta sig ännu mättare på laxsmörgåsar, våfflor och ostkaka. Inte konstigt att min länk gick en aning trögt efteråt.

Från och med nu blir det sushisöndag minst en gång i månaden och nästa gång kanske vi vågar oss på att bjuda hem nån också. För att spendera en söndagseftermiddag med vänner är ett extremt bra, lätt, roligt och billigt sätt att motverka höstdeppighet.

 

7 thoughts on “Sushisöndag.

  1. Vi kan vara frivilliga offer för motverkande av höstdeppighet! Vi spenderade just hela halva dagen med vänner, håller så med om att det är utmärkt humörhöjare 🙂

    • Alltså dessa arma arga fåglar. Jag som lyckats minimera dem ur vårt hushåll ända tills förra våren har nu fått av familjepolitiska skäl (=arbetsplatsförändring) acceptera att de är våra familjemedlemmar;) Denhär röda fågeln med rosett på blusen är ju egentligen helt old fashion, nu är det ju bara Stella, Dahlia, Poppy, Willow & Luca som gäller;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s