In i skåpen.

IMG_0839_Fotor1

Tillbaka till vardagen igen. Den nya, roliga och mindre stressiga vardagen. Ni kan ju tänka er hur skönt det känns att ha tid att kunna koncentrera sig fullt ut på sina studier utan att nån stör en stup i kvarten, för att sedan nöjt hämta hem barn från dagis kl 14.30. Balans, helt enkelt.

Nu då det finns mera tid för annat än studier också och vädret gör att jag gladeligen spenderar kvällen inomhus, tänkte jag ta tag i det som jag började på redan under våren, nämligen att ordna upp våra saker här hemma. Igen. Att organisera och rensa hemma är en ständig process för mig, för för varje nytt rensningsvarv hittar man nya saker man inte längre behöver. Man blir helt enkelt bättre på att bli av med saker ju mer man håller på med det. Mittiallt känns det inte så nödvändigt att spara dendär klänningen som man tycker att är snygg men inte alls ens egen stil som man inte använt mer än en gång för åtta år sedan. Nu tänkte jag ha som mål att gå igenom hela huset ett varv ännu i år, och för att inte göra det alltför jobbigt tänkte jag satsa på ett rum i veckan. Lite som att ha en rundvandring hos oss men genom att ha skåpdörrarna upp istället för gömma allt skräp bakom dem. I höst kommer alltså alla våra skelett fram ur skåpen.

Våra rum hemma hos oss:

 1. kök
 2. matsal
 3. vardagsrum
 4. lekrum
 5. arbetsrum
 6. badrum
 7. sovrum
 8. Tildas och Lauras sovrum
 9. Tambur + hall
 10. bastu och dusch
 11. hemvårdsrum
 12. inneförråd

Vissa rum kräver ju mer arbete än andra, men jag börjar nu med köket denna vecka då det nu en gång gicks igenom då vi gjorde vår lilla kökspiff nu i sommar. Jag vet att ni är ett par andra som är likadana och får kicks av rensning och organisering, så kanske rentav nån annan har lust att göra en liknande genomgång hemma hos sig?

Annonser

16 thoughts on “In i skåpen.

 1. Hej! Har nyss hittat till din blogg och får så mycket inspiration av den, speciellt till ordning & reda hemma. Tack att du bestämde dej för att fortsätta med bloggen, även om inläggen blir mer sällan nu. Många av inläggen innehåller ändå tidlösa tips som man kan återgå till senare 🙂 I väntan på ett inlägg om hur du organiserat ert badrum!

  • Hej! Kul att du hittat hit och ännu roligare att du kommenterar och har önskemål! Jag gillar ju själv också mest att skriva om ordning och reda hemma, men har helt tydligen en liten spärr nu i juletider. Men jag lovar att återkomma! Badrummet får stå näst på listan!

 2. Jaaa, det är ju så härligt att bli av med saker man inte behöver!! Känner mig flera kilo lättare efter förra vslutets försäljning i Vermo. Rekommenderar stället! (kolla min blogg ;))

 3. Tack för inspirationen! Körde en lightversion o förde fyra kassar till HM:s kläd- och lumpinsamling. Hoppas jag får fler rensningsskov om det blir flera inlägg här:)!

 4. Jag går också igång på att få organisera och slänga! Med åren har jag lärt mig att slänga ALLT onödigt skräp och grejer som vi inte behöver. Just bu håller vi på att organisera i vårt ”skräprum” för att förvandla det till en barnkammare 😛

 5. ÅÅh älskar att tömma skåp och slänga. Nån gång händer det förstås att man slängt något man hade behövt, men oftast är det bara skönt att bli av med saker. Städskrubben/verktygshyllan är ett stort problem. Nästa utmaning!

  • Klart att man ibland kan slänga något man senare kan behöva, men ärligt, hur stor är procenten/promillen? Och den sköna känslan man får när man blir av med saker övervinner alltsomoftast harmet över dendär ena prylen man kunde ha behövt (som ofta dessutom går att få tag på pånytt)! Bra att ha nästa projekt redan uttänkt!

 6. Jag får definitivt kicks av rensning och organisering och det är mitt projekt nu i höst, bara vi får det sjuka barnet på dagis igen och så länge jag inte har jobb. Mitt första projekt är arbetsrummet/bibliotek för cd & dvd, som förvandlats till ett skräprum, dit man slänger allt man inte hinner föra till källaren/vet vad man ska göra med det och håller sedan dörren stängd. Meningen är att jag ska söka jobb i just det rummet, men kan knappt sitta där pga allt stök. Suck. Rummet är även väggranne med Islas rum så omöjligt att böka där när hon är hemma/sover.

  • Vi hade exakt ett likadant skräprum som arbetsrum länge då vi flyttade. Out of sight out of mind. Men vad bra att du nu får möjlighet att ta itu med det, jag kan tänka mig att det inte är världens lättaste sak att hålla på och försöka organisera med en ”hjälpsam” Isla…;) Lycka till med allt!

 7. Hänger på 🙂 bara jag sku få in i systemet ett rum i gången o inte en låda här o där o flytta allt hit o dit 🙂 men jag har min lista med in/ut per månad 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s