Två och ett halvt.

IMG_0808_Fotor

Egentligen är det först imorgon som Laura officiellt blir två och ett halvt, men idag har jag funderat på hur härligt det är att ha en glad och företagsam tvåochetthalvtåring i familjen. Lite sorgligt är det att konstatera att det inte kändes riktigt likadant då Leia och Tilda var i samma ålder. Det är aningen lättare att kunna tolka en tvåochetthalvtårings behov och vilja när det inte finns nån baby som stjäl tid och uppmärksamhet samt orsakar omänsklig trötthet och därmed förkortade nerver för föräldrarna med sitt vakande om nätterna.

IMG_0811_Fotor_Fotor_Collage1

Laura älskar att äta minitomater och älskar att hjälpa till i köket. Hon skall göra allting själv, sådär på självständigt tvåochetthalvårsvis. Välja sina kläder, klä på sig, öppna ytterdörrar, tvätta händer och ta fram tuggummi bland allt annat. Hon vill ju naturligtvis vara precis som sina systrar också, och är antagligen den enda 2-åringen i dagisgruppen som första dagen hade både nagellack och tatueringar och suveränt känner igen alla figurerna i Monster High (”Lakulalla” (Draculaura) är naturligtvis hennes favorit).

Men varje dag sitter vår självständiga unga dam i famnen och myser många och långa stunder och varje natt kommer hon med trippande små steg fram till vår säng för att fortsätta sömnen tätt intill på samma dyna som mig. Så stor och ändå så liten med ett enormt närhetsbehov.

IMG_0811_Fotor_Fotor_Collage2Idag bjöd Laura och jag på mozzarellatomatpaj och sallad till lunch samt kall chokladmannapudding till efterrätt. Notera att Laura valde servetter ton i ton – mammas flicka.

Allt med mozzarella, tomat och avokado kan man väl alltid rekommendera, men efterrätten – om man gillar kall gröt så jättegott, men jag tänker verkligen inte lägga upp receptet här för att ha det sparat för framtiden- ingen succé hos oss, med andra ord.

Imorgon skall två och ett halvt åringen tillbaka på dagis tillsammans med sina systrar och vi hoppas att kunna återgå till en normal vardag igen.

 

Annonser

2 thoughts on “Två och ett halvt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s