En till grå vägg.

IMG_0778_FotorIMG_0764_FotorIMG_0772_FotorIgår målade jag en till vägg med Kalklitir kalkfärg. Jag spådde ju att jag skulle bli fast i målandet. Denna gång var det sovrumsväggen bakom sängen som fick två lager av San Saccaria på sig, som är en ljusgrå och ganska kall nyans. Nu valde jag att måla ”traditionellt” med penseldrag uppifrån ner. Riktigt lyckat blev det.

4 thoughts on “En till grå vägg.

 1. å, så supersnyggt det blev. dendär tavlan är så fin också 🙂 vår kalklitir-vägg har snart gjort sitt hemma hos oss, har varit lite trött på den en tag och får den inte att passa in här hos oss, även fast det är sjukt fint hemma hos andra. konstigt detdär, bar vi skulle komma oss för att måla över den nu också… är ju som du kanske känner till inte så snabb i vändningarna 😀

  (och tråkigt med lössen, men det är ju inget farligt, egentligen, men tidskrävande, har jag förstått, att få bort dem)

  • Tack, nu är ju vårt sovrum riktigt färggrannt ju, många olika nyanser av grått! Dendär tavlan skulle jag vilja ha upp på väggen, men det tror jag inte händer denna månad eller detta år, då det är betongväggar här och det ju inte bara går att slå in en spik utan man måste ju tillochmed ta fram borrmaskinen, på tal om dessa vändningar;) Synd att du inte blev du med er vägg, men du hittar säkert på något superpassande istället!
   Jep, att vi fick löss ledde sen inte heller till världens och hela universums undergång, som jag kanske tidigare hade för mig att skulle ske! Folk har inte sagt upp bekantskapen med oss och jag blev inte utvisad till korridoren på dagens föräldramöte heller…

 2. Väldigt stiligt och fint. Kalklitirväggar ser så levande ut, urfint! Får jag fråga vad du hade för grund, är det tapet bakom eller målade du direkt på gips?

  • Jag gillar Kalklitir just för att ytan är levande och helt matt! I sovrummet har vi betongväggar och i vardagsrummet har vi gips. I båda fallen målade jag bara direkt på den förra färgen och åtgången målfärg var faktist mindre än det som sades på paketet. Om man målar direkt på tapet kanske åtgången av målarfärg blir lite större.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s