Första dagen.

IMG_0662_Fotor

Så kom då dagen då vår förstfödda inledde sin förskolekarriär med sin nya stora ryggsäck.  Pappa fick naturligtvis inte stanna alls på förskolan en extra stund på morgonen och på eftermiddagen var första kommentaren ”Allt var jätteroligt, men kan jag inte få stanna lite längre imorgon?”. Precis som väntat.

Jag började inskolningen på dagis med Tilda och Laura och efter kanske 20 minuter började Tilda säga att jag skulle fara bort, det är ju hon och Laura som skall vara på dagis, inte mamma. Tuffa lilla Tilda. Precis som väntat.

Laura var naturligtvis sin personlighet trogen mera avvaktande. Precis som väntat. Hon är ju inte precis den som hoppar jämfota av iver i alla nya situationer, men vi fortsätter inskolningen med gott mod imorgon. Tilda och Laura är i samma (syskon)grupp, vilket underlättar massor nu i början. Det är tryggt att ha sin modiga storasyster inom synhåll.

 

Annonser

8 thoughts on “Första dagen.

  1. Nu har jag några år kvar tills mina barn (ja det ena är ju inte ens fött ännu!) ska till dagklubb och dagis… Men så otroligt roligt (och vilken trygghet) det måste vara att kunna inleda det sociala livet med syskon! 🙂

  2. Lycka till! Det är både skönt, konstigt, ledsamt, allt känslomässigt på samma gång när barnen börjar. Efter förra veckan var jag totalt urvriden och helt slut, och då hade inskolningen varit mycket lyckad på det nya dagiset. Det tar på! 🙂 Det låter som om det kommer att gå hur bra som helst för er. Må gott alla!

    • Jag känner igen alla känslorna du beskriver! Det har varit förvånansvärt mycket av dem alla och ja, det tar på! Men framförallt är jag bara glad för vår inskolning har gått helt jättebra! Jag tyckte jag var beredd på mycket, men inte på glada hejdå! från både fröken modig OCH fröken blyg!!

  3. Vi börjar vår mjuklandning i övermorgon. Blir spännande att se hur Isla reagerar. Hon är ju så social och söker kontakt med främmande människor, men samtidigt blir det panik om mamma lämnar rummet…

  4. Härlig bild från den stora dagen! Stilen och färgerna på kläderna påminner om min dotters stil, fast hon är lite äldre nu .) Rosa och grönt är så fint ihop…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s