Konst och Form.

IMG_0604_Fotor_Fotor_Collage Vi blev tipsade om Konst och Form i Gumbostrand i Sibbo och tänkte att det skulle vara en lämplig liten söndagsutflykt för oss idag. Själva Gumbostrand ligger riktigt vid havet och är en idyllisk liten by, medan Konst och Form centret finns i en renoverad gammal fabriksbyggnad.

IMG_0604_Fotor_Fotor_Collage1

Vi började med brunch, som serveras alltid på söndagar.

IMG_0604_Fotor_Fotor_Collage2

Shopen i byggnaden hade en massa fint, främst inhemska och Skandinaviska småprylar och inredningsföremål. Jag tyckte dehär lamporna som var gjorda av porslinsskärvor var rätt så häftiga.

IMG_0604_Fotor_Fotor_Collage3Själva utställningen gick vi igenom rätt hastigt pga lite väl mycket spring i flera par små ben. För en gångs skull hittade jag flera konstverk som jag kunde tänka mig att ha hängande hemma på väggarna. Det händer inte vid varje konstutställning. Kanske dock inte denna huvudlösa staty med tre armar som Laura gillade.

IMG_0604_Fotor_Fotor_Collage5IMG_0646_Fotor_Fotor_Collage6 Istället for vi på ett miniäventyr i den bredvidliggande skogen.

IMG_0646_Fotor_Fotor_Collage7Stället är definitivt värt ett besök, även om vår 5-åring tyckte att konstverken var bara klotter och t-r-å-k-i-g-a medan 2- och 4-åringarna hade myror i byxorna mest hela tiden. De uppskattade istället mera cykelturen senare på eftermiddagen till cafét vid Finno båthamn där vi åt vår dagliga glass samt hemvägen via stallet. Dagens utflyktssaldo blev riktigt bra med två helt nya platser för oss.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s