Vardagsrumsvägg med Kalklitir.

IMG_0562_Fotor

IMG_0583_FotorEfter 2,5 år med alla väggar vitmålade började det kännas som om det skulle vara okej med lite färg här och där. Jag köpte två påsar Kalklitir kalkfärg i Lenas shop i Jakobstad i juli, och nu har färgen fått komma upp på vardagsrumsväggen. Färgen är Winter Secco, som är den mörkaste grå nyansen. De vita möblerna (och värmepumpen, som vi lärt oss att uppskatta väldigt mycket denna sommar) lyfts fram bättre nu mot det gråa och den svarta tvn dämpas ner lite. Nyansen blev riktigt bra, tycker jag. Då man väljer väggfärg händer det lätt  färg att man tar en för ljus nyans, då det är svårt att inse att färgen ser helt annorlunda ut på en stor vägg i jämförelse på ett färgprovskort. Dessutom påverkar färgerna i den övriga inredningen i rummet samt fönstrens plats och ljusets riktning den slutgiltiga nyansen på väggen. Vi har stora fönster mot sydväst vilket gör att färgen ljusas upp ytterligare av ljuset utifrån.

IMG_0572_Fotor

Jag ville ha en lite ojämn betongaktig effekt, så jag drog med penseln helt fritt och osymmetriskt fram och tillbaka. Det var lätt, snabbt och roligt. Här målar jag på andra varvet och man ser tydligt hur mörk färgen är innan den torkat. På målfärgspaketet står det att torktiden är 2-6 timmar, men denhär väggen var helt torr efter bara en timme, då det var så varmt. Det tog ca 20 minuter att måla ett varv.

IMG_0588_Fotor_Fotor_CollageJag är riktigt nöjd och precis som andra som målat med Kalklitir, så funderar jag redan vilken vägg som skall målas till näst. Väggen i vardagsrummet är 3 x 4,4 m stor och det gick under en och en halv påse målfärg, så vi har färg kvar för en mindre vägg ännu. Den färdigblandade målfärgen håller i ett år.

Jag skall visa mer helhetsbilder då vi fått upp våra nya högtalarna på väggen. Jep, de stora klumpiga svarta lådorna har fått ett nytt hem. Ingen saknar dem här inte.

 

Annonser

6 thoughts on “Vardagsrumsvägg med Kalklitir.

  1. Det blev jättesnyggt!! :)…Börjar tycka att nåt sånt sku sitta bra på rummet i övrevåningen som jag var missnöjd med tapeten i..;)

  2. Snyggt! Jag är så ute att jag måste googla vad du riktigt sysslat med 😉

    (Har läst inläggets rubrik minst tre gånger utan att märka att det fattas en bokstav… hjärnan kompenserar!)

    • Du läser tydligen alldeles för få inredningsbloggar 😉 Jep, hjärnan kompenserar, jag fattade inte alls vad du menade med att en bokstav fattas, men nu är den försvunna bokstaven på plats;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s