Om en klänning.

IMG_0351_Fotor

Juli blev augusti. De senaste två veckorna, då maken börjat jobba igen, har vi i princip levt på stranden. På Mellsten, Mattby, Stora Kalvholmen, Klobben och i Nurmijärvi. En dag i Puuhamaa hann vi också med, vilket fick vitsordet bättre än MVG av vår familj. Riktigt sköna dagar i lugnt tempo har det varit och vi har inte lidit nämnvärt av hettan då vi varit vid havet under dagarna och vid en luftvärmepump här hemma under nätterna.

Det är den ena versionen. Den andra versionen är att jag medger att dagarna ibland har känts långa och tråkiga. Att jag redan länge räknat ner veckor och dagar tills vår nya vardag med studier, dagis och förskola skall börja. Jag är färdig med dethär med att vara hemmamamma och ser väldigt mycket framemot en lite annorlunda vardag. Så hela sommaren har känts tudelad. Jag har velat njuta av sommaren men samtidigt har jag velat att det skall bli mitten av augusti så snabbt som möjligt.

Men nu är det augusti och imorgon skall vi på bröllop i  Borgå. Det känns superroligt med bröllop då vi verkat komma till den åldern att de flesta vi känner redan har gift sig så det dräller inte precis ner en ny bröllopsinbjudning i postlådan var och varannan vecka. Vi själva gifte ju oss för fem år sedan, men hade ingen lust att ordna fest då (främst pga en Leia i magen), så en fest för att fira faktumet att vi faktist fortfarande är gifta efter 7 år finns i tankarna. Det låter mycket bättre med en sjuårsfest än en sjuårskris.

IMG_0326_Fotor_Fotor_CollageMin garderob saknade en klänning som passar för sommarbröllop. Skor och väska och smycken fanns färdigt. Nemas problemas tänkte jag och tog bussen glatt till Helsingfors centrum för shopping häromdagen. Jag ville inte att klänningen skulle vara urringad på varken fram- eller baksidan, inte kännas tight som ett korvskinn och vara i nån glad somrig färg. Inte svart eller vit eller svartvit denhär gången.

Men precis som det går för det mesta då man söker något specifikt, så gick jag i flera butiker utan att hitta något som kändes bra. Min ensamma shoppingrunda som jag sett framemot höll på att bli en stressig fars. Tills jag tog time out vid Starbucks och kom på att jag nog försökte febrilt vara något annat än det jag är. Faktum är att jag nuförtiden har en ganska så snäv smak vad det gäller färger och mönster i kläder och trivs helt klart bäst i kläder som är enkla och inte väcker så mycket uppmärksamhet. Så med nyfunnen energi  stegade jag in i gamla goda Marimekko och stegade nöjt ut inte många minuter senare med denna svartvita klänning. En klänning som jag tycker om och trivs i och som garanterat kommer att användas många gånger. Ibland glömmer jag att leva som jag lär. Jag tycker man skall acceptera den (i mitt fall enkla) stil man tycker om och hålla sig till den hur mycket man än skulle vilja vara något annat (i mitt fall mera glamoröst). På så sätt skaffar man med större sannolikhet kläder man kommer att använda länge utan att tröttna på dem.

IMG_0336_FotorDet jag också vet är att mina stackars fötter inte klarar av en hel lång festkväll i högklackat, så i något skede åker nog ballerinorna på. Nämligen mina nya snygga läderballerinor från Wonders. Bekväma som bara den och håller garanterat i många år i motsats från mina billiga espadrillos som sade upp kontraktet under semestern. Att vara tvungen att slänga ett par skor efter bara två månaders användning känns inte okej. Kvalitet framom kvantitet funkar bra även med skor.

IMG_0334_Fotor

Här har vi flickornas festskor. Förutom att de inte får gå på bröllop imorgon. På grund av att bröllopet börjar först kl 18 samt på grund av hosta, stegring och snuva beslöt vi idag att de får stanna hemma med mummi och moffa och leka bröllop här hemma istället. Det blir nog roligast så för alla parter. Att vi sen skall övernatta i Borgå och således får en sovmorgon och hotellfrukost känns inte så dåligt heller.

Annonser

3 thoughts on “Om en klänning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s