En kantstött klassiker.

IMG_0324_FotorHär står nu vår nya familjemedlem som jag hämtade hem idag. Arteks 406 fåtölj i böjt trä som Alvar Aalto formgav år 1939. Två av de vertikala sadelgjordarna har gått av och måste bytas ut, men annars är stolen i riktigt prima skick. För 1/10 av priset för en ny stol (Tori.fi levererar som vanligt) sätter jag gärna lite tid till att forska i byte av sadelgjordar och fixar upp stolen.

IMG_0323_Fotor_Fotor_Collage

Kombinationen vitt, svart, ljust trä och grönt (samt smutsiga fönster) känns riktigt jag just nu.

IMG_0325_Fotor

Fåtölj från 1939 och serveringsvagn 901 från 1936. Kompisar som helt klar gillar att stå bredvid varandra. Det roliga med denhär fåtöljen var att jag hämtade den från Olars, från en radhuslägenhet 100 meter från där vi bodde förut. Mannen som sålde stolen sörjde lite över att de inte längre hade plats för den och sänkte själv priset då jag sade att den skulle få stå bredvid serveringsvagnen. Kompisar är viktigare än pengar. Även för möbler.

Familjemedlemmar är också viktiga, och nu väntar jag redan ivrigt på att få hem resten av familjen, som bilat ner från Österbotten idag med paus i Särkänniemi.

Annonser

4 thoughts on “En kantstött klassiker.

 1. Hej ! Råkade titta in hos dej! Jag har faktiskt fixat två fåtöljer åt min son till deras nya hus…
  Är förvånad hur bra de passar hos dem. Att byta sadelgjorden är ganska enkelt. Har lite sadelgjord kvar men vet inte hur mycket. Blir nog antagligen lite skillnad att bara byta två.
  Är de de långa eller korta som är av?
  Var har du fyndat serveringsvagnen ? En sådan kunde passa hos dem också…
  Ha det gott i sommarvärmen !
  Kraam
  Sanne

  • Hej! Kul att du tittade in! Det är två av de kortare sadelgjordarna på sitsdelen som är av så det behövs nog inte så mycket sadelgjord, kanske 1 meter? Har du att sälja? Det blir antagligen en färgskillnad, men jag tänkte inte bry mig om det i nuläget utan kanske gömma det med en kudde;) Jag kontaktar dig antagligen för lite tips då det blir aktuellt att byta! Har inte känts aktuellt i hettan… Serveringsvagnen är från Huuto.net. Det brukar nog finnas en och annat till salu med jämna mellanrum, men man får nog ofta vara beredd att betala upp till 50-70% av priset för en ny. Jag tror jag betalade själv typ 40% så det kändes som ett ok fynd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s