Ett Umeådygn.

DSC00113_Fotor Det blev en minisemester i Umeå sådär passligt ex tempore. Jag har inte besökt Umeå på 20 år (förutom abikryssning 1999), så det passade bra nu då Umeå är kulturhuvudstad i år.

DSC00120_FotorFrån färgan bongade vi Finlands längsta bro.

DSC00125_Fotor_Fotor_Collage Vi bodde på Hotell Aveny. Färgsprakande fräscht rum och en riktigt bra frukost. Inte alla gånger man har egna hantlar på sitt hotellrum. Umeå i sig är passligt litet och ett dygn räckte riktigt bra att kika igenom centrum. Det förvånar mig alltid lite att de flesta butikerna och restaurangerna har stängt på söndagar i mindre städer, då man är van att söndag är en av veckans livligaste dagar i Helsingfors. Men shopping var inte heller målet för resan, utan att ha tid att bara ta det lugnt, strosa omkring och njuta av lite barnfri tumistid.

DSC00142_Fotor_Fotor_Collage Vi besökte Bildmuseet och kikade på utställningen med kinesisk konst från flera decennier.

DSC00142_Fotor_Fotor_Collage2 Utställningen var väl helt okej den med, men jag var mest imponerad av själva byggnaden! Ljust och minimalistiskt, superdupersnyggt med andra ord!

DSC00157_FotorDet återkommande temat på våra miniresor är: travel light but eat heavily. Så även denna gång. Glass hör förstås till självklarheterna och middag åt vi på Gotthards krog. Rekommenderar.

DSC00158_FotorHavet var lika vackert på vägen hem. Sällan kan man på sitta ute på däck och njuta av utsikten utan att frysa ett dugg. Ett riktigt bra dygn hade vi. Förutom att jag grubblar lite på en detalj: när har dedär chokladcigarretterna försvunnit ur hamnbutikens sortiment?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s