Två köksbilder.

IMG_0298_Fotor IMG_0310_Fotor

Jag skall visa mera före- och efterbildar på vårt nästan färdiga ytrenoverade kök en annan dag, men nu är det dags att börja packa och fixa inför semestern. Men kort sagt: köket är nu vitare, luftigare, mera funktionellt och definitivt mera i vår stil. Jag är mycket nöjd! Inte minst över att nu har jag fått en egen liten stringhylla för te och burkar och behöver inte längre vara avundsjuk på flickornas hylla i deras kök.

Annonser

14 thoughts on “Två köksbilder.

  1. Fräsht och snyggt! Vill gärna se jämförelsebilder med hur det såg ut innan! 🙂 Jag tror det blir en liten ändring i våra köksplaner ännu här på slutrakan och gör mellanrummet yta-köksskåp så den blir mer ”sementlik” och skyddslackar den. Vid behov kan man lägga på glas också, men tapeten får bli. Blev osäkra om inte det ändå blir lite väl oroligt. Snart blir det aktuellt med fyraårskalas också hos oss! 🙂 Ps. Försenade namnsdagsgratulationer! 🙂

    • Jag tycker också det är skojigt med jämförelsebilder! En ”sementlikt” mellanrum blir säkert jättesnyggt, gillar kontraster i material! Två små kommentarer bara: det lönar sig kanske att försöka få ytan ändå så slät som möjlig (den kan ju ändå se ut som cement!), en jätteskrovlig yta är säkert svår att rengöra och det struttar ju ändå en del i köket. Det löns att satsa på något ordentligt vattenavstötande skyddslack. Sen på tal om glas, så har jag förstått att det lätt ser dåligt gjort ut om ytan under glasskivan inte är perfekt slät, då dt blir luft emellan som kan synas fult. En plexiskiva lär vara lite böjligare och därför tacksammare om ytan inte är perfekt slät. Lycka till med både 4-årskalaset och slutrakan med huset!

      • Så tycker jag också, att kontrasten i materialen låter som en bra (snygg) idé! Det jag också mest funderat på nu är just det där med att rengöra! Har delvis också därför tidigare lutat åt glas, eftersom ytan då automatiskt är slät, och därför också lätt att rengöra och torka. Mannen i huset menar att lacket sköter jobbet som skydd, men jag är lite osäker. Vill ju liksom inte heller att en ny yta genast sedan blir fläckig av något stänk som ändå oundvikligen landar på väggen..! Sen tänkte jag att jag kanske därför vill täcka ytan med glas, efter att den ”cementmålats” (jaja, jag kan inte terminologin fullt ut.. 😉 ), men du kan ha rätt i att det kan bli ”slarvigt” till utséendet. Måste fundera vidare och också ta in plexiskivan som ett till alternativ, tack för den! 🙂 Och jag vet inte om det nu för otur med sig, men jag tackar, i kvadrat – det kan behövas! 😀 Njut av semestern (i min studiestad)! 🙂

    • Jag har väntat på att få en köks-String i 7 år, så det var på tiden;) Ja, den passar perfekt storleksmässigt! Jag funderade en stund på att satsa på nån häftig färg på den, men är nog nöjd att jag tog den mesiga svarta i alla fall (vit och svart var dessutom på rea på Vepsäläinen).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s