Att ha påbörjat studierna.

IMG_0122_Fotor

Helt ärligt så har bloggen de senaste veckorna bara gett mig dåligt samvete. Jag har öppnat den för att skriva inlägg, men snabbt stängt den igen, för att istället jobba på mina inlämningsuppgifter. För mig som har haft en närmare 6 år lång paus från aktivt arbetande med en dator har det varit lite trögt i början och jag har varit tvungen att fråga mig själv (eller min man) ”hur var det nu man gjorde det och det i dethär programmet då?” lite onödigt ofta. Att studera ett kreativt ämne kräver tid och koncentration och det har jag inte haft i överflöd de senaste veckorna då jag varit mycket ensam med barnen. Efter en lång, ljudlig och intensiv dag med de tre ljudliga och intensiva barnen har det på kvällen inte alltid varit det lättaste för mig att hitta ork och koncentration för att studera. Det som har varit lite frustrerande är att jag VILL, men inte riktigt orkar.

Jag ville absolut påbörja studierna redan nu, för min egen skull, fast jag var medveten om att tiden skulle bli knapp denhär sommaren. Men jag vet ju att allt blir annorlunda sen i augusti om (bara!) 8 veckor, så tills dess får dammråttorna härja lite mera under sängarna och vissa saker får prioriteras bort ibland.

Men nu är jag i gång. Förra veckan lämnade jag in mitt första arbete på 17 sidor (inte bara text, nej) och håller på med följande arbete och känner nu att jag har kommit över den värsta trögheten som jag hade vid start. Istället märker jag att dethär med att studera är  ju bara jätteroligt och faktist nånting jag är helt ok på, då det inte är första gången jag läser mot en examen.

Annars då. Vi njuter av sommaren och gräver i trädgården. Äter glass i stora lass och hoppar i vattenpölar mellan varven. Jag återkommer. På Instagram hittas jag förresten på mariaelindell.

4 thoughts on “Att ha påbörjat studierna.

  1. Vad är det du studerar? Jag har säkert läst det, om du skrivit det förut, men kommer helt enkelt inte ihåg. 😦 Och var om jag får vara nyfiken. Fint att du hittat något du vill och brinner för!

  2. Det är nog alltid svårast att komma i gång! Duktiga du som gjort det och nu är nog fortsättningen ingen konst tror jag! Njut av sommaren (även om det kommit snö..)! Nu är det vår tur att kolla in Muminbåten! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s