Mina skor.

IMG_9682_FotorJag provade mina vandringsskor häromdagen och konstaterade att jag tyvärr måste bli av med dem för de har blivit för små (efter min tredje graviditet blev min fot en halv storlek större). Samma hände tidigare i vår med mina solskenssneakers efter att jag fick lite för sjuka fötter i Stockholm pga trånga skor. I samma väva gick jag igenom alla mina skor och konstaterade att det nog finns en hel del, även om jag inte tycker mig vara den värsta sortens skomänniska. Utöver dehär finns ännu ett par vinterstövlar och ett par tjocka bekväma viterskor i förvar i förrådet.

Mina skor:

 1. vardagslenkkare
 2. löpskor
 3. gummistövlar
 4. sandaler
 5. sandaler med klack
 6. höst/vårskor
 7. flipflops
 8. espadrillos
 9. ballerinas
 10. festskor med låg klack
 11. festskor med hög klack

Jag har gått in för att ha äkta material i mina skor och hoppas därför också att de kommer att hålla längre och vara bekvämare. Jag känner inte för tillfället något behov av flera par skor, men inte heller att bli av med något par. Dethär är väl en tillräcklig mängd för just mig just nu. På hösten blir det bra att göra en omvärdering. Har ni nångång räknat hur många par skor ni äger?

8 thoughts on “Mina skor.

 1. Jag har nog en hel del skor, använder dem alla med jämna mellanrum. Vilken trevligg blogg förresten, hittade dig via Hannahs blogg när jag läste att du skall gästa lördax.

 2. Oj jag vill inte räkna. Om jag bara räknar lenkkarin så kommer jag nog upp till närmare tio par (autch). Sen har jag en massa crocs från den tiden jag jobbade på den firman (och var tvungen att använda crocs + att jag fick en massa sampels eftersom jag hade rätt strlk och hade hand om mässorna), och så typ tre par gummistövlar, en hel massa högklackade som knappt aldrig används.
  Hjälp, sedan har jag skor spridda lite varstans. På stugan, hos min mamma… voi suck.
  Borde göra som du för jag behöver definitivt inte alla par eftersom jag bara äger ett par fötter!

  • Klart att du har fler löpskor än jag då du springer varje dag i jämförelse med mina ett par gånger i veckan. Behovet är ju annorlunda. Det är ju absolut inget fel med att ha många par skor, det enda som är fel är om man blir rabiat i sitt egna vindfång då det svämmar över av alla familjemedlemmars skor…som jag!

 3. I smyg hade jag gärna haft fler par skor, men eftersom jag avskyr skor som dräller innanför dörren, så försöker vi hålla allas skor på minimal nivå. Barnens bas är i princip ett par crocs, ett par lenkkare och ett par stövlar (vinter/gummi) – sen har vi i praktiken nog fler än ett par gummistövlar per barn och något sandalpar ryms med i någon nummer. Men jag har aldrig köpt några ”finskor” åt barnen (förutom då vi gifte oss), så vi har oftast att välja på lenkkare eller vinterstövlar när vi ska bort på något lite finare 😉

  Egna skor har jag 2 par pumps, 1 löpskor, 1 vinterstövlar, 1 goretexkängor, 1 sneakers, 1 vårhöst-skor, 1 hummistövlar och 1 fejkcrocs och 1 ballerina = 10 par skor. (Sen har jag ju ytterligare skidskor + innegympaskor men om jag får räkna dem till jobb, så hamnar de utanför 😉 ). Och trots att jag tycker att jag håller skorna på en minimal nivå, så ser jag ju nog här nu hur snabbt det samlas till många par skor.

  • Jag tror nog att jag också skulle ha fler skor om vi var färre i familjen;) 3 par skor x 5 blir ju 15 par skor så hur man än ”snålar” med skor är det alltid fullt i vindfånget (*suck*)

 4. Jag har åtminstone 40 par skor varav 5 par är flip flops (min svaghet), c 15 högklackade, 5 par lenkkare, 4 par vinterskor, 2 par tofflor, 3 par läderstövlar, 2 par stövletter, 1 par ballerinas. Av dessa borde jag göra mig av med ett par stövletter, ett par läderstövlar och kanske 3 par högklackade (och kanske 3 par flip flops om man frågar J). Jag gillar att ha skor i olika färger. Och så har jag slutat slänga grejer bara för att de inte är mode just nu om de är i bra skick. Saknar t ex min jeansjacka helt sjukt mycket för nu skulle den vara helt up to date igen 🙂

  • Det ÄR kul med många olika skor men jag har bara alltid tyckt att det är så oerhört svårt att skaffa skor (även om jag har helt normal skostorlek). Med skor gäller ju samma som kläder: skaffa kvalitet och tidlöst så håller de länge. Låter det vuxet? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s