Ett vitare sovrum.

IMG_9668_FotorVårt sovrum har gått igenom en rejäl vittvätt. Vi hade tidigare två malmbyråer i sovrummet varav den större hade en massa störande skrapmärken från flytten och jag ville således byta ut den mot något annat. Det blev ikeas bestå (vad annars?) med de nya dörrarna som har en vågstruktur som jag gillade direkt.

IMG_9678_Fotor

Såhär såg vårt sovrum ut tidigare. Den större malmbyrån fick bli förrådsmöbel medan den högre malmbyrån sålde jag bort på tori.fi. en svarta lampan sålde jag också på tori.fi och istället blev det denna vita simpla papperslampa. Färgerna har minimiserats, men istället har jag velat satsa på olikheter i material och strukturer.  Som metall, fårskinn och papper. Mjukt och hårt. Slätt och mönstrat. Matt och glänsande.

(Här borde jag väl skriva att jag har blandat loppisfynd, design och gammalt och att inredningen nu lätt kan förändras med textiler, men det är meningar som enligt mig är alldeles för uttjatade (och självklara!) inom inredning…)

IMG_9670_Fotor IMG_9663_Fotor_Fotor_Collage3 IMG_9663_Fotor_Fotor_Collage2 IMG_9663_Fotor_Fotor_Collage1Annars är det inga nyheter i rummet. Bara lite lampor och stolen som hittat hit från andra rum här hemma. På stolen finns ett virkat sängöverkast som min mummi lagat åt mig i tiderna. Det är alldeles för fint och värdefullt att bara ha instuvat i skåpet.

IMG_9671_FotorAlldeles för kalt och vitt, kan jag tänka mig att många tycker, men vi gillar ljuset och luftigheten. Det träfärgade golvet ger färg och kontrast. Det känns bra att börja sin dag i ett vitt rum med plats för nya fräscha tankar. Fast å andra sidan vet man ju aldrig när man lägger sig i vår familj på kvällen bredvid vem man vaknar på morgonen och i vilket rum eller vilken våning. Men sådär i teorin i alla fall.

 

6 thoughts on “Ett vitare sovrum.

  1. Ser ut som ett rum man sover gott i tycker jag! Just materialen gör ju ändå att det inte blir kal(l)t eller sterilt.
    Haha, jag visst är det en horror klyscha – iofs något även jag tillämpar men å andra sidan gör väl så gott som alla det?!

    Bra text om prylhistoria förresten, tror jag ska skriva ett eget blogginlägg med sådana funderingar någon gång snart!

    • Jag tillämpar absolut båda klyschorna, men tycker just att det är så självklart att det känns onödigt att upprepa det överallt, då det är väl exakt det som alla gör? Jag känner åtminstone ingen som inte skulle göra det… Din ”prylhistoria” skulle vara rolig att läsa, då du har så bra prylsmak;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s