Påskhäxeri.

IMG_9353_Fotor IMG_9358_FotorInget vidare väder för påskhäxeri idag, men det störde inte dehär tre små häxorna, såsom inte heller de tiotals andra häxor som besökte oss idag.

Ett par iakttagelser från våran gata:

– folk blev genuint glada då häxorna kom och pligade på dörren. Vår gata har antagligen ett bra påskhäxrykte om sig, för en av grannarna hade räknat till över 50 små häxor före oss och då var klockan inte ens halv tolv

– de som inte ville ha häxor på besök hade satt en lapp på dörren. Sjysst.

– 100% av häxorna som besökte oss var väluppfostrade och alla frågade först om man fick ”virpoa” och sa till sist både tack och glad påsk! Många hade satsat jättemycket på kvistarna.

– enligt min lilla empiriska forskning då jag intervjuade häxorna tyckte barnen att det är okej att vara häxa ända tills man fyller 12.

Såhär i våra hoods idag. Få se hur det blir nästa lördag då vi är i Vasa och får vara påskhäxa igen. Ganska lyxigt för barnen med andra ord. Mamma också för den delen, då flickorna gladeligen delade med sig av sina fångster.

 

Annonser

2 thoughts on “Påskhäxeri.

    • Bara lugn, du har inte missat nåt! Jo, det skiljer sig, åtminstone här i huvudstadsregionen påskhäxar man på palmsöndagen (Jag tror det är finsk tradition från början) medan man där i pampas gör det på påsklördagen (svensk tradition)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s