Att våga.

IMG_9296_Fotor_Fotor_Collage

En dryg vecka i nya brillor och jag håller på att vänja mig vid min nya spegelbild. Jag använder annars oftast linser, så jag ville ha ett par som syns när de är på.

Jag har flera mål för år 2014 och ett av dem, kanske det viktigaste, är att våga lite mera. Att våga säga högt vad jag vill och vilka mina behov är. Att våga ta tag i saker jag drömt om. Att våga säga ja till förändringar, även om det både kan leda till ovisshet och ett steg bort från min egna bekvämlighetszon. Att helt enkelt våga ta för mig lite mer.

Jag börjar alltså med brillorna. Eller egentligen fotot på mig själv i dem. Jag är inte bekväm framför kameran och allra minst i att publicera bilder på mig.

Men det är också ett litet steg i rätt riktning.

Annonser

25 thoughts on “Att våga.

  1. De där glasögonen passar dig verkligen bra!

    Annars angående dina mål för året, har du kommit fram till dem på egen hand eller har någon hjälpt dig att hitta vad du vill av ditt liv? Jag undrar för rådgivningsläkaren sa till mig att jag borde gå till rådgivningspsykologen och ta reda på vad jag vill av mitt liv och vad jag ska göra av mitt liv och att jag kräver alldeles för mycket av mig. Läkarens uttalande har hängt som ett elakt svart moln över mig sedan jag fick höra det där på efterkontrollen för några månader sedan. Har förhållit mig skeptiskt till att någon kan hjälpa mig med att leva mitt liv på det sätt jag vill (särskilt då jag inte förstår vad jag ”gör fel”).

    • Hej! Jag skall skriva ett helt inlägg om detdär, tänkte jag! Sådär i allmänhet är jag alltid för att man skall diskutera med andra, vare sig det är en psykolog, en life coach eller en vän. Att bara uttala högt sina tankar gör mycket gott och bara det kan göra att man får aha!-upplevelser, även om den andra inte säger ett ord! Men jag tror personligen att man absolut inte skall gå och prata med nån bara för att nån annan tycker så, för då tror jag nyttan är lika med 0. Behovet skall komma från en själv! Jag har gått hos en psykolog nu i vår, för jag hade ångestattacker på hösten och inte riktigt förstod varför, så dethär med ”mål” har kommit lite ”på köpet” från de mötena!

  2. Vi har samma mål för 2014, du och jag. Det att våga mera. Heja, we go! 🙂 Och snygga brills förresten!

  3. Så snygga! Klär dig! Jag har också funderat på att mina nästa brillor (har svaga minuslinser och använder dem inte konstant) kunde vara av det lite större/synligare slaget. Måste bara hitta ett par som hålls på min näsa och inte gör att hela ansiktet ”krymper” 😉

  4. De där brillorna passar dig! Jag önskar mig också ett par nya, lite mer ”synliga”. Jag har ett par rätt diskreta som jag använder, men kan inte använda linser (pga för torra ögon) så jag skulle gärna ha ett par till som variation. Tycker det är fint med glasögon.

    • Tack! Jag tycker också att det är fint med glasögon, men fast jag haft brillor sen jag började i gymnasiet har det aldrig riktigt känts bekvämt. Ja, varför kunde man inte ha flera par, eller åtminstone två, det är ju en accessoar man har på sig hela tiden nästan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s