Lite svart målfärg.

IMG_9271_Fotor_Fotor_Collage_FotorDagens stilleben på min fejkmarmorbricka. Svart, vitt, trä och grönt känns alltid bra. Dethär måste dokumenteras för denhär fyrkantiga lilla ljuslyktan och blomkrukan målade jag själv med svart krittavlefärg med mina egna små händer igår.

Att måla om en kruka eller två är ju något man gör helt huxflux om man är en inredningsbloggare, men inte om man är en trebarnsmor som försöker måla dem på köksbordet tillsammans med sina barn. Barn som målar med täckfärg och vattenfärg med både pensel och fingrar och armbågar och fötter. Barn som experimenterar med hur mycket vatten man kan hälla på bordet innan det rinner ut på golvet. Barn som testar om rödfärgat vatten smakar saft och som absolut måste få peta på mammas nymålade kruka. Barn som tycker att våra köksstolar och deras hår lika gärna kunde målas om på samma gång. Och så vidare. Vanliga 2 och 3-åriga barn alltså. 5-åringen var oskyldig och bara målade konstverk på löpande band.

Så jag gilar nog andra vackra saker än sopborstar också. Fåglar tillexempel, konstigt nog. Sådär i riktiga livet gillar jag inte riktigt fåglar, får inga ”åååhhh, vad ljuvligt!” känslor då jag hör en mås skräna gällt och dedär förhatliga duvorna på salutorget får inga gullighetspoäng av mig. Men när de är gjorda av trä eller glas är de helt okej. Kunde bra tänka mig denna svarta fågel i min ägo nån dag.

Men för tillfället är jag riktigt nöjd med mitt lilla stilleben gjort med både svett och tårar.

 

Annonser

2 thoughts on “Lite svart målfärg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s