Ett inlägg om en sopborste.

IMG_9121_FotorVi håller på och läser igenom muminböckerna med Leia som kvällssaga. Just nu läser vi boken Kometen kommer, där snusmumriken säger såhär på ett ställe:

”Allting blir svårt när man vill äga saker, bära dem med sig och ha dem. Jag bara tittar på dem och när jag går min väg ha jag dem inne i huvudet och kan ha roligare saker för mig än att bära kappsäckar”.

Lite så försöker jag tänka. Att även om man hittar något fint/snyggt/superbilligt som man gillar måste man inte automatiskt skaffa det åt sig själv. Fönstershopping i all ära.

Men få av oss är ändå snusmumrikar. Åtminstone inte jag. Jag vill omringas av vackra saker och vissa prylar är helt klart nödvändigare än andra, då de underlättar vardagen något enormt. Som en sopborste.

IMG_9115_FotorSopborsten är i flitig användning hos oss. För att inte bli tokig så har jag bestämt att hos oss dammsugs det bara en gång om dagen (inte ens alla dagar). Jep, BARA en gång PER DAG. Fröknarna klott ser till att det är nödvändigt. Jag kommer ihåg när Leia var kring 1 år och jag hörde av en bekant trebarnsmor, med alla barnen hemma, att hon dammsuger varje dag. VARJE DAG, vilket städfreak, tänkte jag då i mitt tysta sinne.  Nu förstår jag att det inte är frågan om att vara freak, utan bara en nödvändighet.

Men i alla fall. Sopborsten får vara i användning dagligen den också. Att sopa hör nog inte till mina favoritsysslor, men nog är det snäppet roligare med denna nya snygga familjemedlem. Från Annoserien.

Dedär små rosken under byrån är naturligtvis bara fotorekvisita, inget som vanligtvis hör dit.

 

6 thoughts on “Ett inlägg om en sopborste.

    • hann redan söka upp att den fanns på anttila. får ta mig en tur till kokkola snarast då, eftersom det är vårt närmsta och vi behöver en sopborste. och nu känns den billig, eftersom ni skrev att den var så galet dyr så förberedde jag det dubbla. räknar man enligt tjejmatte har jag ju alltså sparat pengar nudå, visst? 😀

      • Alltså jag har ju faktist läst lite matte på universitetsnivå, och med mina kunskaper tolkar jag det som om du får din borste på 50% rabatt!! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s