Brunch.

IMG_9033_Fotor

Ena veckoslutslunchen brukar alltid bestå av brunch. Idag blev det ägg, knackorv och tunnbrödsrullar med tonfiskröra. Aldrig något värst komplicerat, men ändå lite finare uppdukat än till vardags.

IMG_9035_Fotor

Kaffetermosen är en julklapp från mig till mig. Jag ville ha en snygg termos för att ha vid fester och då man annars bara har mer gäster, men nu är den faktist i dagligt bruk. Praktiskt att koka en kanna kaffe på morgonen och hälla i termosen tillsammans med varm mjölk, varifrån man kan hälla en kopp färdigt kaffe då det känns så (jag driver alldeles för mycket kaffe…). Snäppet bättre än att koka kannan kaffe på morgonen och värma det sedan i micron längs dagen.

IMG_9040_Fotor Vi har en ny ”marmorbricka” också. Den överlopps golvplattan fick idag på sig ett lager med marmorplast. Ibland duger fejk också.

IMG_9043_FotorDen nya vaxduken ser bra ut i kombination med apelsinhavtornssaft.

Ibland undrar jag varför jag ids duka upp och vem är det egentligen jag försöker lura med att duka med servetter och allt och bjuda på saften ur en kanna istället för direkt ur paffdunken. Det blir ju ändå bara en massa klott och stök och lek med servetterna. Inte kan man precis kalla våra måltider för lugna harmoniska evenemang där alla sitter nöjt runt bordet och långsamt bara njuter och äter. Normalt småbarnsliv ni vet. Men just därför vill jag duka upp lite finare och sätta ner en extra minut för att välja ut och vika servetter. För att ens en stund få leka att det kommer att bli en såndär trevlig lugn lunch. Så orkar jag bättre med verkligheten.

För varje vecka blir ju barnen dessutom lite äldre och förståndigare och vi är en liten bit närmare en måltid som bilderna låter påskina.

Annonser

6 thoughts on “Brunch.

  1. Haha, jag prickar av snygga grejer jag antingen har eller vill ha (Kubus, Marimekko-kannan, Stelton etc.) 😀
    Men skämt åsido tycker jag inte du ska känna dig fånig över dukandet – DU uppskattar ju åtminstone det fina, och det är ju trots allt ”bara” vaxduk och pappersservetter du ”tvingar” på barnen, inte kristallglas och stärkt linne liksom. Plus att barnen som du själv konstaterade ju som sagt växer, och även om de kanske inte uttalat uppskattar det precis nu, tror jag definitivt att de kommer att bära med sig det, kanske rentav tillämpa det i sina egna hem någon dag. Att det är kiva att anstränga sig pikulite extra för att det ska se trevligt ut när alla sätter sig ner vid bordet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s