Väduren i Kuriren.

Tror ni på horoskop? Jag gör nog egentligen inte det, men jag snubblade över Sköna Hems inredningshoroskop och såhär står det om mig, väduren:

Väduren – förvaring och färg

(21 mars – 20 april)

Färg kanske är att ta i, men även om väduren älskar vitt och rent, för att snabbare kunna få saker gjorda, behöver de också de där få färginslagen för att känna att deras omgivning lever.

Blommor är viktiga, levande växter och husdjur är aldrig främmande, och hellre ska det kännas originellt och smart än dyrt och pråligt. Enkla, smarta men inte alltid självklara föremål hittar man ofta i en vädurs hem, små saker som de har mer emotionella band till, kanske spontana inköp från en resa eller loppisrunda, som ändå verkar betyda hela världen för dem fastän de inte har tid att damma dem.

Förvaring är något väduren älskar – att ha massa grejer framme hela tiden är ju superirriterande – och kan spendera timmar att hitta bästa lösningen för. ”Förvaring, det är lösning på allt Sofia” sa en av mina bästa vänner, vädur, till mig en gång. Och tyckte nog på riktigt att hon hittat meningen med livet. Hur många små burkar och hyllor hon släpat hem från loppisar vet nog ingen.

Lite roligt, tycker jag. Här hittas alla horoskopen. Nån annan som känner igen sig?

Idag fick jag ett exemplar av Kuriren på posten. Temat för det senaste numret är bygga och inreda. Det finns bland annat ett intressant reportage om hur det är att bygga sitt egna hus och lite om vårens inredningstrender enligt Joanna och Jonathan från Aveo. Plus ett fyrasidigt reportage om lilla mig.

IMG_9030_Fotor

IMG_9007_FotorDenhär väduren skall vara i Tammerfors hela dagen imorgon på årsmötet för oss Professional Organizers i Finland. Jag hoppas jag kommer hem med lite ny kunskap i bakfickan.

Men före det skall jag vika ett par nya snygga förvaringslådor av paff. Förvaring är ju mitt andra namn, både enligt mig själv och enligt horoskopet.

Annonser

20 thoughts on “Väduren i Kuriren.

 1. Oj, jag är också vädur och detta stämmer klockrent på mig: Förvaring är något väduren älskar – att ha massa grejer framme hela tiden är ju superirriterande – och kan spendera timmar att hitta bästa lösningen för.

 2. Hm, min oxe stämde inte så bra, men tycker kanske att jag inte är nån typisk oxe annars heller. Det var ett fint reportage i Kuriren, läste det på jobbet! Tack dessutom för alla ordningstips, cirka tio påsar har förts till diverse insamlingar denna vecka. När tillvaron annars är lite i gungning så känns det bra att kunna ta kontroll över kläd- och lakansskåpen åtminstone :).

  • Tackar! Hurra för bortföring av onödigt! Exakt sådär är det för mig också! Bättre att ha kontroll över ens något litet i sitt liiv! Hoppas gungningen planas ut lite snart!

 3. Hehe, lite överdrivet men visst, speciellt innan jag hade familj var hemmet nog främst en pit stop och ett ställe att bjuda in gäster till. Numera trivs jag bättre här hemma men gäster är nog fortfarande välkomna. Alltid 🙂

 4. Oj, det där var ju lite scary faktist! Är fisk o. stämmer ganska bra på mig att jag blandar friskt olika stilar (kanske mest pga att jag aldrig får rumpan ur vagnen o. sätter igång o. målar/tapetserar/rensar/DIY:ar eller whatever så jag får leva med det som förra ägaren satte upp på väggen) o man får väldigt gärna slänga sig på soffan hos oss, det gör jag =) Känner igen vissa drag angående pedanteri hos mig men det gäller inte städning o. sånt, där är det live and let live som gäller.

 5. Tja. Jag är ju då oxe. Till viss mån känner jag kanske igen mig i en ”lugn och trygg stil” eller att jag inte behöver ha några större ”extravaganser, men att det är skönt, lugnt och tryggt hemma”. Det är inte heller helt fel att säga att jag behöver mitt hem för att slappna av, eller att jag gärna vill ha ”ett tilltalande kök för långa timmar av matlagning, eller snabbkaffe-drickande beroende på” :). Däremot känns det kanske lite främmande med att jag skulle måstas kunna spela musik på väldigt hög nivå (fast ok, nu då jag tänker efter, så finns det nog kanske stunder av undantag då andan faller på, eller då någon sång fastnat på hjärnan…). Men att ”Dansa av sig efter jobbet eller bara sjunka ihop under musiken är viktigt för Oxens välmående” är nog inte helt jag. Speciellt efter jobbet (där det finns gott om ljud och stoj) så saknar jag nog snarare lugn och tystnad än mycket ljud. Så ja och nej, faktiskt.

  • Men nu när du vet hur det är meningen att du skall uppföra dig är det väl bara att börja dansa då;) Detdär att dansa av sig efter jobbet är nog något jag aldrig kan tänka mig göra, så jag förstår dig (vi är ju rätt lika, eller hur, och tydligen kan två människor vara lika trots olika horoskop, haha)!

 6. Jag tror på de bra sakerna som sägs om mej, skorpionen, i horoskop. Hehe.
  Men va roligt med så så stort reportage om dej i Kuriren! Ska kila iväg nån dag till mammas jobb och läsa och beundra.

 7. Inte långt ifrån vad det skrevs om kräftan, men matlagning är inte riktigt min grej. Som tur gillar mannen det och lagar så god mat så det får han gärna fortsätta med.

 8. Horoskopet om vågen slog för mitt vidkommande helt fel. Hamstern i mig är helt dominerande. Mitt rum och garage har du ju upplevat. Kunde du inte gå en kurs i kaoshantering. Professional Organizer -kurserna är kaosförintelsekurser, inte kaoshanteringskurser. Det är ju så vemodigt att ge upp hela kaoset. 😉
  … lyckligtvis är jag gift med en kräfta som håller resten av hemmet ”i skick”. Och lagar god mat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s