Påmpigt blått.

IMG_8873_Fotor_Fotor_CollageJag gillar rosa och klär gärna mina barn i rosa kläder. Jag tycker att ljus rosa är en av de färger som passar bäst till Lauras ljusa hy. Men jag tycker inte att rosa är den enda fina färgen här i världen. Vi har en längre tid varit i en period då ALLT skall bara vara rosa och att använda långbyxor är typ VÄRSTA BARNPLÅGERIET. Något som ibland har lett till en småfrustrerad uppgiven mamma i huset. Synd att jag inte insåg i tid att detta också var en fas och precis som alla andra faser i småbarnslivet så går den också över i något skede. Den fasen är nämligen över nu sedan en tid tillbaka.

VI har ett par fester på kommande så Leia som växer för tillfället så det knakar behövde en ny lite mindre vintrig festklänning. Jag var på Pomp de Lux klädparty för nån vecka sedan och innan det visade jag denna klänning åt Leia på nätet. Den fanns i färgerna rosa, persika och mörkblått. Utan att tveka valde hon den blåa, något som aldrig skulle ha hänt för ett år sedan!

Våra barn har ju varit små när de fötts och sina första år, så det känns lite konstigt att Leia nu mittiallt är helt medellängd och använder kläder i ”rätt” storlek för sin ålder. Denhär klänningen är 116 cm och alldeles pysslig. Nästa vecka skall vi till rådgivningen med Laura, så jag tänkte passa på att mäta Leia i samma veva.

Kanske just för att rosa nu bara är en färg bland andra färger, så har jag helt klart själv en rosa period på gång. Rosa detaljer har smugit sig bland annat in i inredningen i vardagsrummet och de flesta blommor jag köpt är antingen vita eller rosa.

Dehär mattan i vardagsrummet agerar dansgolv så gott som dagligen hos oss. Även Laura kan sätta på demomusik från elpianot och så snurrar de runt alla tre till tonerna av klassisk pianomusik. Vem vet, kanske vi om några år istället har en liten flicka som spelar piano på riktigt och en annan som visar nya rörelser från balettlektionerna? Den tredje kunde fast spela cello, om jag skulle få välja.

4 thoughts on “Påmpigt blått.

  1. Vilken fin klänning! Vårt Pomp paket med sommarkläder ligger på posten, borde gå efter det nån dag.

    Detdär att barnen plötsligt växer och blir ”normalstora” är svårt att greppa. Vår dotter var också liten då hon föddes och klart mindre än sina jämnåriga fram till att hon var fyra år. Nu fyllde hon nyss 6 och är bland de längsta på dagis… Fast nu har jag ren lärt mig (och också fått mummi och famo att förstå) att man numera kan köpa kläder åt henne enligt ”åldersrekommendationer”, fast det var nog svårt att inse det.

    Angående musikintressen, så har vår son (som fyller 4 nu nästa vecka) ren meddelat i över två års tid att han ska börja spela trumpet. Och sen ska han spela i Arne Alligators orkester och i Humpsvakar (fast där ska han förutom att spela trumpet också slå sönder vessabyttan. Stackars barn som har två teknologer till föräldrar…).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s