Stockholmskryssningen.

DSC03071_FotorVi börjar med den obligatoriska muminbilden. Bara två av tre flickor vågade krama mumin, men tre av tre dansade glatt på mumindiscot på kvällen.

DSC03036_Fotor_Fotor_CollageBåten erbjöd det vanliga: ansiktsmålning, bollhav, mumin och lilla my, skattjakt,  mumindisco, simning samt en massa god mat. Det var helt otroligt mycket lättare att åka med 2, 3 och 5 åriga barn än det var för nästan ett år sedan med 1, 2 och 4 åriga barn.  Lite mutor i form av en platta och nya tidningar gjorde att vi vuxna tillochmed fick äta oss (över)mätta. Inte kanske i lugn och ro precis, men helt klart med mindre stress och definitivt mycket mindre klott än förra gången.

DSC03036_Fotor_Fotor_Collage2Vi hade en familjehytt. Skönt med mera utrymme för alla, men mera sömn garanterar det ju förstås inte.

DSC03172_Fotor DSC03036_Fotor_Fotor_Collage1Vi trodde att Stockholm skulle vara varmare och vårigare, men tji fick vi, även om det nog växte bananer i träden. Som tur hade vi planerat att bara vara inomhus på Junibacken. Vi har aldrig besökt Junibacken tidigare och hade blivit lite varnade på förhand att sagotåget kunde vara lite för spännande för de små, men tåget visade sig vara det bästa enligt både små och stora.

VI behövde inte vara ensamma på resan. Förutom en massa andra resenärer råkade vi på två bekanta familjer på båten och en på Junibacken, som kommit över med Viking istället. På vägen till Stockholm var dessutom Epicentrums Hanna på samma båt (dock utan familj) och på hemresan hade vi Armywifen med familj på samma båt. För att inte glömma mitt och Lauras chatsällskap på Junibacken, Prinsessan Estelle med far. Ett kungligt litet bonusnummer på vår resa.

DSC03177_FotorHejdå Stockholm, vi ses i början av Juni igen!

Annonser

13 thoughts on “Stockholmskryssningen.

  1. Tack för informationen. Jätte bra att det går en buss direkt dit och tack att du tipsade om att biljetterna skall köpas i förväg. Tror nog besöket kommer att uppskattas 🙂

  2. Hej. Har inte kommenterat tidigare men nog följt din fina blogg en längre tid redan 🙂
    Även vi är på väg på kryssning med Silja imorgon (bara nu alla blir helt friska först, vi har alla fyra i familjen i tur och ordning haft spysjuka). Vi skall också för första gången besöka junibacken, äldsta sonen är snart fyra och väldigt ivrig och den yngre sonen snart 2. Hur tog ni er från terminalen till Junibacken? Tack för en inspirerande blogg. Hälsningar av Jennifer (vi sågs annars på Pomp de Lux tillstänningen för ett par veckor sedan)

    • Hej jennifer! Hoppas ni kan fara iväg på kryssning, det kommer garanterat att bli succé för pojkarna! Man slipper lätt från Silja till Junibacken med buss nr 76 som går utanför Siljaterminalen. Biljett skall man köpa på förhand från infodisken på båten (det säljs inga biljetter på bussarna!). Med vagn åker man gratis. Bussresan tar runt 10 min och man stiger av vid Djurgårdsbron och går sedan till Junibacken (kanske 400m). Vi tog bussen tillbaka också, den gick ganska tätt. Det är ca 4 km om man vill promenera hela vägen. Hoppas ni får en bra resa!

  3. Ping: Muminbåten hem igen | Tales of an Army Wife

  4. Låter som en lyckad resa 🙂 Du får gärna berätta mera om det kungliga inslaget! Hur funkar det, kan de gå omkring som alla andra? Vimlade det av kostymklädda öronsnäcksgubbar som höll koll?

    • Prinsessan med far fick vara förvånansvärt ostört på junibacken! Ingen tog foton och få pratade med dem. jag tror inte ens att alla förstod vem de var, för med sig hade de endast en barnsköterska (tror jag) och en vakt som var diskret klädd (inga mörkklädda ögonsnäcksgubbar alls;)) och höll sig på ett par meters avstånd. Jag hade nog förväntat mig mera ståhej i dylika situationer, men kanske det inte var så mycket just för att det ”bara” var prins Daniel och inte Victoria som var på plats. Men egentligen jätteskönt att se att Estelle kan göra saker som alla andra barn också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s