Lite möbeltankar på kvällskvisten.

IMG_8756b_Fotor_Fotor_Collage3Ett par snapshots från oss. Jag har med flit försökt få vår inredning ganska enhetlig i hela huset och den går främst i vitt, ljust trä, grått och svart. Barnens sovrum och lekrum är såklart mera färgglada, men där har jag också försökt hålla basen ljus och neutral så att rummen blir lite mer långlivade och kan göras om med bara enkla medel sen när barnen växer. Jag gillar enkla former och lättskötta material i både möbler och textiler och har helt klart en förkärlek till skandinavisk design.

IMG_8756b_Fotor_Fotor_Collage2

Med en enhetlig stil i alla rum tycker jag att det är lättare att möblera om utan nyanskaffningar om förändringsfebern slår till. Man behöver inte nödvändigtvis skaffa alla dedär nya möblerna eller småsakerna. Istället kan man bara byta sinsemellan mellan rummen. En stol passar lika bra runt matbordet som tillfälligt i barnrummet. En pall passar lika bra i tamburen som bredvid sängen eller som blombord. Jag tycker att det också känns mera ekologisk i det långa loppet att skaffa bara sådant man verkligen tror att man vill ha typ resten av livet istället för att byta prylar efter varje säsong och skaffa något som man är nästan nöjd med.

IMG_8797_Fotor_Fotor_Collage

Innan nån nu himlar med ögonen så är jag nog den första som medger att jag inte själv heller hela tiden håller mig till dethär (hej happylights), men åtminstone har jag det i baktanken och det påverkar införskaffningarna till en del. Lite tråkigt kanske, men det funkar för mig. Mindre prylar betyder också mindre ordnande och mindre städning. Det gillar både organisatören och latmasken i mig.

IMG_8756b_Fotor_Fotor_Collage

Om nån förresten vill lyssna på mig på radion kan ni klicka här. Knaggligt till en början men helt ok till slut, är min dom då jag försöker att inte vara den överkritiska perfektionisten som jag är då det gäller mina egna prestationer inom områden som jag verkligen inte behärskar, såsom då radioprat.

Annonser

4 thoughts on “Lite möbeltankar på kvällskvisten.

  1. Oj så spännande att få en röst till din bild! 🙂 Blev kanske först lite överraskad (man har väl format nånslags ”röst” på basen av dina texter), men snart så lät det redan helt, ja ”som du” 🙂 Kunde jag kanske höra drag av don Vasa-bakgrund, eller beror det månne på att jag vet att den finns där? Intressant det här 🙂 Intressant var också ämnet på klippet. Jag reagerade för det du sa om att brinna för att ordna. Jag identifierar mig kanske inte direkt till det (kan tycka det är sååå motigt att BÖRJA det där ordnandet, dessutom tar det tid som det finns ont om och det att jag sedan inte kan hålla mig från att bläddra i foton och tidningar etc som jag stöter på, gör ju inte projektet snabbare precis…), men så njuter jag nog fullt ut av att sedan ha fått det gjort till slut! Kan vara sådär löjligt glad (ja nästan lite stolt ibland) över en uppredd låda där allt har sin vettiga plats och njuta av att ta saker/lägga bort saker där ännu långt framöver bara för att det är så städigt! 😉

    • Jag låter ju inte sådär på ritigt;) Alltid lika konstigt att höra sin röst utifrån! Vasabakgrunden hörs antagligen igenom, det är inget jag försöker dölja på nåt sätt, men jag tror jag pratar en nånslags blandning av nyländska/österbottniska. Jag vet exakt känslan löjligt glad och stolt efter att man fått något projekt klart, och det är ju just så man SKA känna!;) Du kommer garanterat att få mera tid för ordnandet om du vill efter en tid då era större projekt (såsom toddler och husbygge (!!)), allt har sin tid, även om det är lite svårt att acceptera ibland! Och NEJ, jag är fullt medveten att det inte är alla som brinner för ordnande… men nån måste ju vara den onormala i den frågan också;)

  2. Professional organizer, det låter intressant! Måste lyssna vid tillfälle. Ack ja, radioprat kan kännas så klumpigt, när man inte är van. Ska själv snacka på lördan i radio, eller det sku visst filmas också till Arenan, shit…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s