Stackars tredje barn?

IMG_8763_Fotor_Fotor_Collage Med det första barnet går man på babyrytmik, babysim, baby-det ena och baby-det andra. Med det andra barnet går man på antingen syskonsim eller syskonrytmik. Med det tredje barnet går man till butiken och köper mat så länge de äldre syskonen är på sina hobbyn. Lite så är det nog hos oss också. Inte en chans att alla tre barn skall få samma kvalitetstid eller samma sorts uppmärksamhet. Men det behöver de inte heller, för det finns fördelar och nackdelar att födas i alla positioner i en syskonskara på tre.

Idag hade vi ett mindre 2-årskalas åt Laura igen. Ett kalas som hon inte skulle ha haft om hon inte hade äldre syskon. Gästerna bestod av Leias (det äldsta barnets) två bästisar med småsyskon som blivit Tildas (mellanbarnets) kompisar. Plus en baby som säkert blir Lauras (tredje barnets) kompis om en tid. Det är inte alltid så dumt att vara minst då man får bonuskalas på köpet. Då kan man nöjt stå och luta sig mot gungstolen och se allmänt söt ut…

IMG_8771_Fotor …eller så tar man istället pennan som nån av de äldre glömt på golvet och dekorerar stolen lite.

IMG_8776_FotorBordet måste ju också få en omgång, för att matcha stolen. Det är som sagt inte alls så dumt att vara det tredje barnet i alla fall. Ibland är det bara bra att inte få sina föråldras uppmärksamhet till 100%, det gör nämligen bra för den konstnärliga sidan.

Min bästa vän är nuförtiden Viledas mirakelsvamp.

Annonser

6 thoughts on “Stackars tredje barn?

  1. Ja alltså taikasieni ❤ ! 🙂 Roligt att en liten svamp kan vara så inspirerande (och bra). Vi var en snabbis till butiken med flickorna i dag. I kön framför oss stod två ungdomar (kring 20?), en man och en kvinna. Båda var sådär "streetsmart" klädda med läderväskor och fixat hår. Han hade kanske farkkurock. De stod där och pratade och plötsligt kom hon på att hon ännu skulle ha något och sprang i väg. Då hon kom tillbaka hade hon med sig godis – och en tvättsvamp. Killen blev nästan till sig av iver då de började diskutera svampen och hur bra den är. Han berättade bl.a att han bara måste skrubba hela badkaret med en mirakelsvamp då det ju blev så re-eeent! "Mä en kestä!" 😉 Jag kunde inte hålla mig från att le och jag tror att de också småskrattade åt ämnet de kommit in på, men så måste de ändå fortsätta lite till 🙂 Skulle jag inte ha vetat bättre kunde de av tonläget, ordvalen och entusiasmen att döma lika gärna ha talat te.x om någon ny trendbar eller veckoslutets fest. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s