Lekrummets som piffats upp.

IMG_8758_Fotor

Nåja, äntligen är flickornas lekrum klart. Sist och slutligen tog det inte ens två månader att få upp tapeten på den ena väggen, just lagom till Lauras kalas. Jag tycker att tapeten är ännu snyggare än jag tänkte mig och den passar riktigt bra in i lekrummet. Färgskalan är annars som tidigare, främst rosa, vitt och svart. Här är ett par bilder på hur det såg ut tidigare. Det som tog tid var att få mattan tvättad. NI vet, att både få till stånd att föra en matta på tvätt och att få till stånd att hämta den kan vara konstigt svårt ibland. Mattan var full av blodspår, men inte av Tildas sår i huvudet, då det kom en hel del blod, utan dagen efter incidenten kom Tilda plötsligt och sa att hon har ett sår under foten som behöver ett plåster. Detta efter att hon gått omkring i hela övre våningen och lämnat blodspår på varenda matta. Men det om det.

IMG_8747_Fotor

Lekrummet är numera också Leias sovrum. I samma veva som väggen tapetserades flyttade Leia upp i lekrummet och sover nu ensam i övre våningen medan vi resten sover i nedre våningen. Metallsängen som agerat soffa i rummet drogs ut till full längd och fick en ordentlig madrass. Denhär sängen har både Leias mor och mormor sovit i.  Eftesom sängen blev längre måste vi möblera om lite för att få allt att passa in, så sängen och lekköket bytte plats och bokhyllan svängdes så att den är i lodrät ställning.

IMG_8742_FotorLeia har nu en liten egen krypin som hon numera sover jättebra i, och hon ville förstås ha Monster High planschen på paradplatsen ovanför sängen tillsammans med lite pompoms. Stolen förflyttas till natten bredvid sängen för att hon inte skall falla ur sängen.

IMG_8759_FotorDet enda nya, förutom tapeten och lampan, är lekkökets tvättfat, som Laura fick i 2-rspresent. Kalasvimplarna fick också flytta hit. Här ser man att då det är högt till tak och möblerna är lågt på barnens nivå, blir det mycket tomrum på väggarna.

IMG_8750_FotorKöket gillas av både döttrar och mor.

IMG_8753_FotorI dethär hörnet är allt nästan som förut. Happy Lightsen fick flytta till andra sidan av fönstret, pallarna fick svarta ben av svart isoleringstejp och pärontavlan fick komma upp på väggen. Dörren till rummet är bredvid tavlan.

IMG_8752_FotorVi gillar lekrummet. Det passar bra in i resten av husets inredning, men är ändå sådant som barnen vill ha.

Annonser

10 thoughts on “Lekrummets som piffats upp.

  1. Fint det blev.
    Var kommer tapeten ifrån?
    Ska ha barn i augusti och vill gärna ha en neutral tapet till någon av väggarna… denna hade varit perfekt!

  2. Lyckans flickorna som får hänga i ett rum tapetserat med den där tapeten 🙂
    Grått och rosa är ju supertrendigt i år dessutom, man ba: Hallåå, det har jag ju sysslat med sedan länge..! 😉

  3. Varje dag blir jag lika glad då jag klickar in på din blogg och får läsa ett nytt inlägg. Gillar SÅ din blogg!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s