Bullafisken.

IMG_8702_FotorKoka koka mat, dag ut och dag in. Jag är knappast den enda som tycker att matlagning för en barnfamilj ibland smakar ganska trä. Därför skall ni alla som kan finska klicka in på Petras relativt nystartade blogg. En tvåbarnsmamma, som bloggar om mat. Recepten är inte bara makaronilåda/makaronilåda och makaronilåda, men ändå lätta och snabba att fixa. Jag har provat flera recept och gillar!

Men nu skall jag också komma med ett recept. Jag skriver ner det här, för det fyller mina kriterier för bra mat: 1. lätt att laga 2. barnen gillar 3. vuxna gillar. Tilda döpte den till bullafisk för hon tyckte den smakade bulla, vilket hon har rätt i, då fisken innehåller bland annat kardemumma.

IMG_8738_Fotor

Bullafisk

 • 700g laxfilé
 • 1 dl lönnsirap
 • 2 tsk kardemumma
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk svartpeppar
 • 1/2 citron
 • 2 lökar
 • 1/2 fänkål

Strimla löken och fänkålen i en ugnsfast form och lägg fiskfilén ovanpå. Man tager vad man haver för grön/rotsaker, jag råkade nu bara ha dehär i kylen idag. Blanda lönnsirap, kardemumma, salt, paprika och peppar och häll hälften över fisken. Tillred i ugn i 200 grader i 30 minuter. Häll andra halvan av såsen på fisken då halva tiden gått. Häll saften ur en halv citron på fisken då den är färdig.

IMG_8739_Fotor

Servera med potatis/batat/rotsaksmos och sallad.

IMG_8741_FotorFastlagssöndagen till ära blev det naturligtvis riktig fastlagsbulle också. Eftersom jag vill hålla stämningen positiv på denna blogg så konstaterar jag bara att vi ska låta alla blommor blomma, även de som (felaktigt) anser att en fastlagsbulle skall ätas med sylt.

Annonser

10 thoughts on “Bullafisken.

 1. Olipas hyvän näköistä kalaa 🙂 Mä leivoin laskiaispullat tänä vuonna ekstramantelilla, kun laitoin mantelia myös pullataikinaan. Mitä enemmän sen parempi!

 2. Oj, fisken ser så smarrig ut. Måste prova receptet. (Vet inte om jag borde skriva det här, men väljer själv sylt – i alla lägen – framom mandelmassa. Sorry!)

  • Det talades i radion idag om nån undersökning som gjorts i Finland angående fastlagsbullar och majoriteten av finländarna är syltmänniskor, så jag måste nog förmildra mina åsikter 😉

 3. Jamen vad om man har en bra orsak att tycka ”fel” då? Skulle jag inte vara mandelallergiker skulle jag också välja bort sylten (ellr lägga i båda? 😉 )..

  • Men det talas ju så mycket om dethär med allergibehandlingar (siedätyshoito) så kanske du kunde prova det med fastlagsbullar? Eller kanske ändå inte 😉 Hursomhelst så är du förlåten 😉

   • Hehee. Visst. Jag äter faktiskt nog en hel del sådant som jag i princip är allergisk för, men jordnöt och mandel (hur lockande det än i bland skulle vara) hör till sådant jag numera tackar nej till. Vill ogärna vara med om den där första gången jag får en reaktion som direkt går i andningsvägarna och ger anafylaktisk chock, Så TUR att det är ok med sylt också! 😉 Tack annars för bloggtipset! Inte en och två gånger som idétorka gällande mat inträffar…

 4. Oj nej, jag hade glömt detta hemska du går omkring och påstår! Sylt ska det vara! Hur har vi nånsin blivit vänner, kan ej förstå…
  Men fisken ser god ut 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s