Lauras 2-årskalas.

IMG_8535_FotorIMG_8647_FotorGårdagens 2-årskalas var den tionde gången vi ordnat barnkalas hos oss. Vi gillar förmiddagskalas för då minimeras tjatandet om ”när kommer gästerna?” samt det tvingar en att göra allt klart dagen innan så att det finns mera tid att njuta av själva kalaset. VIi dekorerade med vimplar och ballonger och silkespappersbollar. 90 trianglar, 16 stora silkespappaersbollar och 16 ballonger prydde vardagsrummet. Hur fina dekorationer man än fixar så är ju inte det som gör festen, utan människorna och barnens glädje! Enligt oss är konceptet för ett lyckat barnkalas lite ätbart som barnen gillar, lite program som barnen gillar och kanske lite ballonger. Mer än det behövs egentligen inte.

IMG_8543_FotorIMG_8604_Fotor

Många många fina paket blev det. Alla gästerna visste vad Laura gillar och behöver (för att inte glömma Lauras mamma). Kalasbarnet var klädd i svartvit klänning, precis som förra året.  Resten av familjen valde att vara temaklädda i likadana klänningar.

IMG_8552_FotorServerigen valde vi som alltid att hålla simpel. Hot dogs, coctailstickor och popcorn för barnen samt en fetaspenatpaj för de vuxna. Uppskattades både av kocken och barnen.

IMG_8574_Fotor

IMG_8592_Fotor

Denhär bebétårtan måste jag ge recept på nån dag. Om man gillar bebébakelser, så gillar man definitivt dehär.

IMG_8567_Fotor

IMG_8623_Fotor

Här är vår 3-minuters muminkaka. Inga krångliga tidskrävande sugarpastedekorationer här inte. Glasspaket, stelnande lakritssås, minimarshmallows och en muminfigur i plast dög mer än väl. Notera att lågorna har samma färg som ljusen (Tiger levererar igen).

IMG_8561_Fotor

Toffeepopsen var goda

IMG_8593_Fotor

Ingen dag hos oss utan tecknande. Mellan kalasen fanns det en stund att rita eller vila upp sig för det följande kalaset.

IMG_8538_FotorTapeten funkade riktigt bra som bordsduk. Behövde inte ens bytas ut mellan kalasen. Imorgon är Lauras riktiga födelsedag. Få se vad vi hittar på då.

18 thoughts on “Lauras 2-årskalas.

  1. Nu hittade även jag hit! Jag bara älskar era temaklänningar från Marimekko! Islas Iloinen-jacka har just blivit liten och har kollat så många ggr på den svartvita Laura har på sig. Även den hon har i följande inlägg! Isla hade istället en annan Marimekkoklänning.
    P.S. Tack för skjutsen!

  2. Mysiga foton! Jag tror jag måste baka både toffeepops och bebétårta inom när framtid…
    Älskar förresten din Marimekko-klänning. Det var nästan så att jag köpte en likadan på rea förra hösten, men hejdade mig… nu ångrar jag mig lite.

  3. Ser sådär mysigt festligt ut! 🙂 Lite spännande att få läsa om Lauras gåvor senare och bebereceptet ser jag framemot med snålvatten i munnen! 😉 Grattis i förskott till den stora lilla (och föräldrarna 😉 )!

  4. Fint och gott ser det ut 🙂 Här har vi också födelsedagsbarn imorgon, men för oss är det första gången så det känns sååå spännande, hahha!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s