Toffeepops.

IMG_2979_FotorIMG_2972_FotorJag lagade toffeepops till söndagens kalas idag och igår och här kommer receptet för de är en snabb och enkel variant, men helt enkelt supergoda! De kämpigaste tycker jag är att få chokladen jämnt ovanpå, men man kan alltid göra som jag, som inte ens försökte få den jämn, utan gå mera för ett garanterat hemgjort utseende. Vimplarna går också under kategorin enklast och snabbast möjliga. Det är bara trianglar av dubbelvikt presentpapper eller tapet som stansats fast i ett papperssnöre. 90 stycken trianglar räknade vi till att vi klippt till och hängt upp i vardagsrummet idag. Som ni ser så får nog Mumintrollen, som är kalasbarnets stora favorit, vara med lite här och där.

Toffeepops (15-20 st)

  • 1 påse Omar godis (220g)
  • 2 msk mjölk eller grädde
  • 1 paket dominokex (175g)
  • 150g vitchoklad
  • strössel
  • grillstickor eller papperssugrör

Smält godisen i en kastrull tillsammans med mjölken till en jämn massa. Finfördela kexen i en matberedare och blanda ner dem i godismassan. Låt massan svalna till rumstemperatur. Det är mycket lättare att forma massan till bollar när den har svalnat och hårdnat (jag hade kastrullen utomhus i ett par minusgrader kanske i en timme). Forma massan till bollar och lägg dem på ett fat. Stick sugrören i bollarna och låt dem svalna i kylskåp i 3 timmar (eller över natten som jag).

Smält vitchokladen i en mugg i vattenbad. Smält i flera omgångar så hinner inte chokladen stelna för mycket. Doppa popsen i chokladen och strö på strössel. Låt popsen stelna i kylskåpet. Jag satt vanligt strösocker (går säkert bra med tex ris också) i ett högt dricksglas och stack ner popsen i det för stelning.  Popsen går bra att frysa och tina upp igen.

Annonser

5 thoughts on “Toffeepops.

  1. Ping: Namnfest läckerheter och ett tips | Sagoborgen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s