En kombinerad arbets- och skolningsresa.

gloInte var det väl nån som trodde att jag var på nånslags nöjesresa till Helsingfors? Nej, nej, det var både en arbetsresa och en skolningsresa.

När jag var ung sådär i gymnasieåldern och så, önskade jag att jag skulle få ett jobb där jag skulle få resa mycket. När jag blev gammal och vis förstod jag att det nog verkligen inte var det första kriteriet som jag hade för ett bra jobb. Snarare det sista. Jag har inte rest sådär jättemycket, men jag har ju till exempel besökt Tokyo. Helt underbar stad. Antar jag, för under min ett dygns arbetsresa dit hann man inte se just något. Nåja, men då och då kan ju en arbetsresa vara helt kul som variation.

Denhär arbets- och skolningsresan till Helsingfors tog också bara ett dygn men tempot var ändå passligt långsamt och lugnt. Målet med arbetsdelen var att hitta en 2-årspresent och målet med skolningsdelen var att bli en ännu bättre mamma, fru och människa.

Jag checkade in på Glo hotell, som jag länge velat göra. Ett stilrent hotell helt i min smak. Sedan blev det shopping, Starbucks vaniljlatte, gym, spa, sushi, slappande i hotellsängen med en tidning och enpåse godis, tystnad, lugn och ro, ostörd lång sömn, hotellfrukost, ansiktsbehandling och hårbottenmassage.

Tror ni jag blev lugnare i sinnet, piggare i huvudet och en snäppet bättre människa efter dethär?

Mission completed. Mycket lyckat.

8 thoughts on “En kombinerad arbets- och skolningsresa.

  1. Härligt!!! Det där låter nog som en ”arbetsresa” som jag också skulle behöva. =) Har haft tanke på att göra något liknande själv och nu kan jag säga åt min man: Men andra gör det också 😉 Det var säkert superskönt att sova ostört.

  2. oj, så skönt! en arbetsresa i min smak detdär 🙂 om några veckor är det min tur att göra något liknande, ska nämligen på inköpsresa från min arbetsplats. hehe. till ikea i kuopio med hotellövernattning, tillsammans med syster och hennes baby.
    min arbetsplats är ju såklart hemmet, och hit behövs lite nya inköp. får hoppas att kuopio-borna inte gillat bråkig-kollektionen, men jag tvivlar. om int annat så ska det bli skoj att besöka ett ikea jag inte sett förr! och är alldeles till mig för där lär finnas pappersavdelningen, vilken inte finns i haparanda dit vi brukar vara. och i närliggande köpcenter borde det finnas tgr. fatta vilken lycka för en lanttis 😀

  3. Säger bara, Wau vilken arbetsresa!!! 🙂 Eftersom vi för tillfället har typ likadana jobb kanske även jag nångång har turen och slipper på en liknande resa 😉 Super!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s