Loppisfynd.

IMG_2871_FotorJag är ju som ni vet lite kluven till loppisar och faktumet att de nog inte gör denhär slit-och-släng kulturen som nu råder alls bra. Jag definierar nuförtiden ett loppisfynd som en sak som man är i behov av eller redan tänkt att man velat ha, och som man därför hade tänkt skaffa på sätt eller annat i något skede. Om man då råkar hitta det second hand är det ju super både för plånboken och miljön.

Fynd är alltså inte dendär sjuttonde ljusstaken som var både snygg och superbillig eller dendär trettonde polarn och pyret tröjan som såldes alldeles för billigt att man inte kunde låta den vara kvar, men som man egentligen inte behöve. Klart att jag skaffar både ljusstakar och blusar också då och då, men i mycket mindre mängd. När jag hittar något jag gillar på loppis brukar jag alltid fråga mig om jag skulle vara villig att betala fullt pris för samma sak i en butik, eller har jag bara blivit förblindad av ”men det är ju så billigt”

Nu i veckan har jag själv ett loppisbord igen och jag tänkte skriva ner lite av mina erfarenheter angående loppissäljning senare i veckan.

IMG_2873_FotorMina senaste tidens loppisinköp är en vit Baby Björn potta, en dvd (dedär monstren igen) som jag redan lovat flickorna att skaffa nån dag snart, samt salt- och pepparkar. Jag har länge letat efter salt- och pepparkar i trä att ha framme lätt tillgängligt då man lagar mat. Dehär är simpla och har exakt samma färg som locket på den rutiga burken, som innehåller stjärnanis. Marmorunderlaget gjorde jag genom att plasta om en skärbräda. Dehär alldeles för dyra salt- och pepparkaren drömde jag om, men dehär jag hittade är  riktigt fina och funktionella de med och det 116 euro mindre priset var definitivt mycket trevligare.

Onsdag betyder heldag hemmadag för oss och därmed städförmiddag. Övre våningen brukar jag få städat bra på onsdag morgnar, då flickorna är nöjda över att få leka i lugn och ro i pyjamas fast ända till lunch. Jag tycker att det är hälsosamt att barnen ser att hushållssysslorna tar tid och inte sker sådär hokus pokus nån gång. Jag ger dem alltid valmöjligheten att hjälpa till med städningen eller att leka. Hittills har de alltid valt leken.

Annonser

3 thoughts on “Loppisfynd.

  1. Ping: Konsumtion och loppistrend | mammaspring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s