MH.

IMG_2861_FotorMH som i Monster High, om nu nån inte förstår en sån självklarhet. Ni kan ju tänka er att jag inte precis hoppade jämfota av lycka den dagen för en tid sedan då Leia började visa intresse för dehär monsterdockorna, som ser ganska ja, intressanta, ut. Med Tilda i släptåg, naturligtvis. Men jag har för länge sedan insett att jag inte är den som bestämmer vad mina barn skall ha på sig eller vad de skall tycka om, den biten sköter de helt själv, vilket i sig naturligtvis är en bra sak. Så snällt ramade jag in en poster åt dem som skall komma upp på väggen i lekrummet.

Var dig själv.

Var unik.

Kanske det inte är så hemskt med dessa hemska dockor i alla fall.

IMG_2856_FotorIgår kom det första monstret in över vår tröskel. Tilda fick den, samt denna superdupertrendiga beanie med pikkujättihundar på. Det skedde en olycka här hemma vilket ledde till hål i huvudet på henne. Tilda var nog en av världshistoriens duktigaste patienter för hon rörde sig inte en millimeter och sa inte ett pip på operationsbordet under tiden doktorn sydde ihop såret, fast huvudet bara var ytligt bedövat och man såg hur sjukt det tog. Hon höll bara hårt handen i min och led som en liten hjälte.

Ni vet då barn brukar få ett klistermärke med en hund på då de besöker denna doktor, så fick Tilda både klistermärke, mössa (eller tygtub som höll bandaget på plats), glass och saft. Så duktig var hon.

IMG_2861b_FotorEfteråt gick vi tillsammans till leksaksaffären och Tilda fick välja en leksak som plåster på såret. Det blev en Frankie. Notera skruvarna runt halsen. Tilda själv är sig själv igen till 100%. Skönt.

En sak till om dessa monster: i en Monster High tidning som vi har står följande saker, fritt översatta av mig:

”Sötsaker är okej i små mängder ibland. Men frukter, yoghurt och nötter är mycket hälsosammare och smakar lika gott”.

och

”Om ditt rum är ett enda kaos, så måste det städas. Gör en plan och gå systematiskt igenom en hylla i gången och ordna upp grejerna”.

Hur kan man INTE tycka om dessa monster efter detta?

Annonser

4 thoughts on “MH.

  1. Usch för hål i huvudet! Det är alldeles otroligt hur de kan vara så samlade då de blir sydda i huvudet. Viggo passar in på din beskrivning till 100% då han blev sydd på resan i höstas. Jag satt och led mera medan han låg där och bet ihop och kramade om min hand så hårt så hårt.
    Men oj, mycket kloka ord av rätt hemska dockor! Ska bli intressant och se hurdana leksaker vår mellersta fattar tycke för i framtiden. Just nu är dockor in. Och allt storebror leker med.

    • Ja, och det är helt otroligt hur snabbt såren läker på dehär små! Idag var såret inte ens beröringskänsligt och syntes knappt alls. Det enda Tilda sörjer är att hon inte får komma med och simma på lördagen, men annars är hela incidenten helt glömd redan! Få se vad det blir för leksaksönskemål hos er om ett par år, man kan aldrig veta. Hos oss har varken Leia eller Tilda nånsin lekt med dockor och inte heller Barbien är pop, men både ponyflickor och monster high flickorna är succé.

  2. Haha, vet du jag hade nog så svårt att tänka mej ”dom där hemska dockorna” in bland barnens leksaker men tjejen önska sig en så väldans. Nu har vi ett helt gäng och mamma har vant sig, int e dom nu så hemska iaf. Tänk så snabbt man trubbas av…

    • Jep, man trubbas verkligen snabbt av, har jag märkt 😉 Men så länge barnen är barn och leker istället för att glo på tv eller spelar eller ränner på stan hela dagarna så skall man nog bara vara nöjd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s