Fredagsfåglar.

IMG_2809_FotorJag heter Fanny och jag är inte så klipsk, men jag gillar att sitta här uppe på skåpet i vardagsrummet. Härifrån är det intressant och titta på när dendär galna papperskärringen sitter och pysslar på.

IMG_2817_FotorPå dethär skåpet gillar Fanny att sitta. Dethär fotot är taget sittandes i soffan och här syns vårt tak som jag gillar starkt. Jag gillar att det är av vitlackad trä istället för helt vitt, för det ger lite färg och värme till inredningen. Taket i vardagsrummet sluttar och här är taket som lägst.

IMG_2822_Fotor

Prylarna på skåpet brukar jag byta ut då och då efter vad jag känner för. Just nu är jag tydligen inne på dethär med trä och grönt. Om man tittar riktigt noga så är det faktist små små gröna blad på växten.

IMG_2825_Fotor

Mera grönt i form av en fågelgirlang, som Fanny tyckte var mycket intressant till en början. För en vecka sen kom jag på att börja vika lite origamitranor. Idag fäste dem till en girlang med hjälp av sytråd och små träpärlor och hängde upp dem i vardagsrummet.

Origami kommer av de två japanska orden oru=vika och kami=papper. Jag läste att till en början användes origami i samband med religiösa ceremonier, men med tiden användes origamiskapelser som dekoration även i andra ritualer. Jag kan förstå det för jag tycker att att det är något väldigt lugnande i att sitta och lugnt vika ett papper och så småningom se något igenkänneligt skapas fram.

IMG_2826_Fotor

Tranan, orizuru, är en av de mest klassiska origamivikningarna och är samtidigt Japans nationalfågel. Tranan har också blivit en fredssymbol.Den vikta tranan symboliserar också välmående och hälsa, så även därför tyckte jag det passade bra att vika tranorna av grönt papper. Det finns en sägen i Japan som säger att om den som är sjuk viker tusen tranor, så kommer hon att bli frisk. Vem vet, någon skada kan ju inte lite pappersvikning åtminstone göra åt någon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s