Ett kommentarsfiskande inlägg.

IMG_2749_FotorMeningen med dethär inlägget är ärligt att fiska kommentarer från er. Jag vet inte om jag nämnt det tidigare, åtminstone har jag inte nämnt det tillräckligt ofta, men jag tror starkt på att just denhär lilla bloggen måste ha en av blogosfärens bästa läsare, som orkar ta sig tid och skriva en liten (eller lång!) kommentar då och då, även i dessa tider då det känns som om kommentarerna på olika bloggar minskat drastiskt (jag är urusel själv också, det vet jag!).

Så, det jag vill veta nu är att är ni intresserade av att läsa mer och diskutera dethär med ordnande/kaoshantering här och i såfall är det något speciellt som ni tycker att är svårast?  Personligen tycker jag för tillfället att det svåraste hos oss som en barnfamilj är ALLA DESSA KLÄDER som finns ÖVERALLT hur man än viker och viker och viker dem tillbaka in i skåpen. Hos oss har kläderna en magisk förmåga att hoppa ut ur skåpen och hamna på golvet / i lekrummet / på alla möjliga ställen. Barnen på bilden har naturligtvis inget (eller kanske allt?) med saken att göra. Nån som känner igen detta mysterie? Eller är det nåt annat ni skulle vilja läsa om? Ja, bloggen har nog lite av personlighetskris på gång, men det är ju helt vanligt hos alla barn då treårsdagen börjar närma sig. Fundera gärna på det en stund sålänge jag tar en liten roadtrip till Åbo för att hålla kurs.

IMG_2773_FotorDet jag också väldigt gärna skulle vilja veta är vad ni skulle ge i present åt en 2-åring som redan har allt? Vi talar nu om en viss rödhårig 2-åring som gillar mumin, men har redan alla figurer redan både i plast och som mjukisdjur och som gillar att koka mat i sitt lilla kök som är komplett utrustat med kastruller och mat av trä. Hon gillar duplo och att sköta om sin docka, men som det lyxbarn hon är så har hon ju fått ärva allt av sina storasystrar. Stackars lilla unge. Har nån något tips? Hon äger ju dessutom redan både en stringhylla och en aaltovas. Inte lätt dethär att vara trebarnsförälder alltid.

IMG_2778_FotorIMG_2752_FotorFörresten Östermyran, såhär blev diamantgirlangen som vi fixade häromdagen. Nu hänger den lite nonchalant på tavlan som fortfarande inte har hängts upp för väggen har fortfarande inte tapetserats. Riktigt fin blev domen från de små fröknarna.

Som sagt, (fortsätt) kommentera gärna så hörs vi senare!

Annonser

71 thoughts on “Ett kommentarsfiskande inlägg.

 1. Oj vad fin girlangen blev, tack för bilden! Hmm, var ska jag slänga upp en sån här hemma. 😉

  Jag ger upp på födispresentfrågan, men en kommentar om ordning och reda; för mig är det svåraste inte kläder, men ditt och datt. Målningssaker, tavelramar, pysselgrejer, tygbitar, tösens grejer som jag verkligen vill spara, dvd:n, verktyg, sandleksaker… Argh! Jag blir galen!!

 2. Jag gillar också blandningen!

  Klädförvaringen är definitivt en issue också hos oss. Eftersom det kanske blir en trea vill en inte göra sig av med alla små kläder. Så utmaningen är att hålla reda på både för smått och sånt som är i bruk.

  Sen har vi i vårt hem det problemet att vi saknar arbetsrum/arbetsyta för oss vuxna vilket betyder att köket måste härbärgera räkningar, diverse papper, datorer och de arma tidningarna som jag har ett hatkärleksförhållande till; älskar att bläddra i, hatar att se dem samlas på hög. Med barn i huset är det en viss utmaning att hålla viktiga grejer på en sån höjd att de inte försvinner/blir ritpapper… Har nu planer att införskaffa en ny hylla för att förbättra situationen och inspirerad av dig kolla in bråkig-kollektionen – tänker mig att de där lådorna skulle kunna funka som förvaring för just viktiga papper.

  Leksaksförvaringsinlägget uppskattades storligen!

  Ett presenttips till 2- åring: http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9171262342 sångbok med musik i. Faktiskt bra. Jag kan annars inte tåla saker som låter, men den här spelar riktig musik (musiker på piano och munspel), inget elektroniskt plingplong.

  • Nå äsch, läste först nu igenom de andra kommentarerna och såg att du tipsats om sångboken ett antal gånger redan. Ett annat tips är att kolla in Little Cute Mokkasin (svensk webshop), i princip allt där är ljuvligt!

   • Det är bra att få samma tips flera gånger, för det är ju en garanti för att det verkligen är ett bra tips 😉 Ååh, jag vet Mokkasin webshoppen, den är helt ljuvlig! Därifrån skulle jag kunna beställa precis allt!

  • När Laura föddes och vi flyttade hade vi en komplett klädgarderob för barn i alla storlekarna mellan 50 cm och 110 cm. Det tog en hel del plats… men nu har vi bara kläder i storlek 86cm till 116cm så det minskar ju radikalt efter första åren. Jag vet också exakt hur det är med att papperna och tidningarna bara hopar sig (och förökar sig på något underligt sätt) på köksbordet… Dedär Bråkiglådorna är riktigt bra i storlek och dessutom ju jättesnygga! Sånahär arkiveringslådor för papper tycker jag också att är praktiska och lätthanterliga: http://www.granit.se/product.html/arkivbox-gp?category_id=123#.UvUR-XnRoy4

 3. Mixen av olika grejs är bäst!:) fortsätt med det.
  Vi gav en lektunnel och tält (från ikea) åt vår 2-åring. Har varit sjukt populära och de går smidigt att vika ihop och stuva undan.

 4. Jag tycker om din blogg! Du inspirerar mej i organisering, förvaring och inredning och så är det givetvis trevligt att läsa om andras småbarnsvardagar. Mitt för tillfället största katastrofområde i hemmet är lådan där alla fotoalbum, lösa fotografier, övriga minnen (första hårlockar, bb-armband, tidningsurklipp och dylikt), förstoringar, tavlor och tomma ramar finns. Huller om buller. Barnen älskar att titta på foton och minnen och dom är ständigt där och gräver vilket inte precis underlättar situationen. Mitt nästa projekt blir att ta itu med fotona och albumen men jag blir ju matt av bara tanken. Sen att hitta nåt vettigt ställe (kökslådan är inte optimal) att förvara allting på…ojoj.

  Förstår svårigheten i tvåårspresenten! Jag brukar tänka att böcker kan man inte få för många av och dom har ju en tendens att slitas med tiden också. Klistermärken och -böcker har ni förmodligen ren. Cd-skivor? Instrument typ munspel? Vår tvååring som är mellanbarn fick en egen ryggsäck.

  • Det är alltid lite skönt att läsa om andra som är i ganska samma livssituation, jag gillar din blogg också (även om jag är urusel på att kommentera!) Vårt mellanbarn fick också en ryggsäck i 2-årspresent, men Laura ick en redan i dopgåva… allt skall de ha tidigare dedär minstingarna 😉

 5. Håller med de andra, fortsätt i samma stil och blogga om det du känner för just för tillfället! Det är blandningen av allt som ger charmen 🙂 Eftersom jag just nu jobbar på att rensa och skapa en grundstruktur i vårt hem uppskattar jag väldigt mycket ordning-och-reda-inläggen. Du skrev om hur du tänkt gå igenom alla rum i huset vecka för vecka, det sku vara intressant att se hur du går tillväga och vad resultaten blir! Du verkar ju vara en van loppisförsäljare så dela gärna med dig av goda tips vad man ska tänka på när man fixar sitt loppisbord. Tack för att du orkar dela med dig av ert liv och inspirera oss andra!

  • Hej 🙂 Jag kan absolut ta en ”ordningsrumtour” här hemma, jag håller ju nog fortfarande på med ett rum i veckan! Loppistips skall jag återkomma med också snart, då jag igen nu håller på att fixa för att ha bord nästa vecka!

 6. Många fina kommentarer så det är bara att hänga på. Jag gillar speciellt att bloggen är så vardagsnära och har fina bilder. Det känns väldigt äkta, trots att du, dina flickor och ditt hem är så vackra blir det ändå inte glansbildskänsla av det hela.

  Jag läser gärna om hur du tänker kring ordning och reda, det alltid bra med nya tips. Och nu i vintertid tycker jag speciellt att tamburen är ett stort problem när alla skall ha halare, yllekläder, mössor, vantar, yllesockor… och en del saker skall torka innan de läggs på sin rätta plats och ändå skall de lätt hittas följande morgon. Vi är lyckligt lottade för vi har plats i tamburen, både att klä på och att förvara, men ändå är det antagligen den delen som är mest kaotisk just nu.

  Mitt förslag till en 2-åring är Habas spel Lilla fruktträdgården. Ett ‘riktigt’ spel som en 2-åring kan spela själv. Var mycket poppis hos oss när barnen var mindre och i spelet spelar man gemensamt mot korpen, dvs alla vinner eller förlorar tillsammans så det blir inget problem med dåliga förlorare heller.

  • Oj, vad fint du skrev i första stycket, jag hoppas ju att allt känns äkta, även om jag inte har något intresse av att fota vårt kladdiga golv under matbordet eller berätta om alla dramatiska fajter som utspelas mellan flickorna. Jag antar ju att all vet att de existerar ändå! Ett riktigt spel för 2-åringen skulle vara perfekt! Vi har alltför ofta en stackars liten flicka här som surar för att hon inte får vara med och spela med storasystrarna…

 7. Hej! Jag är en trogen bloggläsare men urursel på att kommentera, men din blogg är en av de första jag läser och hoppas finna ett nytt inlägg.. Är själv mamma till tre flickor som älskar kläder,så detta med ordning och reda och förvaring i alla former intresserar. Jag tycker om mixen i din blogg med kaoshantering, pyssel, handarbete, marimekko, recept m.m Jag inspireras av din blogg, så fortsätt gärna i samma stil. 🙂

  • Tcak för din snälla kommentar, kul att du kommenterar nu! Jag tror inte kombinationen tre flickor som gillar kläder och ordning och reda är den lättaste ekvationen att lösa, men vi får göra vårt bästa! 😉

 8. Fortsätter du som du gör och skriver om vardagsgrejer, barn, förvaringstips, inredning varvat med kalas och i bland också motivationsbrist eller säg t.e.x tidsbrist, så fortsätter jag läsa (och kommentera) 🙂 Jag tänkte redan nu då minstingen fyllde ett, att hon ju redan har ”allt” efter sin syster. Svårt då man ändå ville ge henne någonting utan att gå under med alla saker (speciellt så snabbt efter julen). Men det vi slutligen gav henne i gåva (http://www.fiskars.eu/Gardening-Yard-Care/Products/Kids/138200-My-First-Fiskars-Box-Set-with-small-garden-tools) tror jag att var ett ganska lyckat val, speciellt nu som snön också kom så lägligt. Storasyster verkade också ivrig på att prova och jag tror att flickorna kommer att använda redskapen både i sandlådan och blomrabatten framöver. Har själv också lånat borsten lite redan 😉

 9. Jag har läst din blogg sedan kanske två år tillbaka, och jag måste säga att jag älskar nästan varje inlägg. Jag är jätte dålig på att kommentera delvis för att jag har små barn och är redan tillbaka i det hektiska arbetslivet.. Jag har lite liknande studier bakom mig som du och tycker om din stil. Min tips för två-åringen är Ponyo på klippan vid havet (min dotter älskade den som 2+ åring). Jag önskar ett inlägg om mattor (av bra kvalitet) till hallen (hatar vår Prisma-matta vars kanter rullas uppåt) och varför inte till andra rum också. Fortsätt bara med din stil, vi finns här fast vi är lite tysta 🙂

  • Jag förstår exakt hur det är med att inte ha tid att kommentera! Men roligt att du kommenterar nu och jag tycker om dig precis lika mycket fast du aldrig mera skulle göra det;)
   Ponyo på klippan vid havet skall jag absolut ta och skaffa! Om inte annars så vet jag att jag själv kommer att gilla den;) Laura gillar fiskar (blev lite fixerad efter att vi tittat på Nemo) så jag har mycket svårt att tro att inte hon skulle gilla den också! Jag skall ta och fundera lite på mattor, har lite av ett hatkärleksförhållande till alla mattor och tror jag skulle bra kunna vara lycklig i ett hem helt några mattor alls 😉

 10. Din blogg är ett riktigt guldkorn! Det intressanta är att man aldrig riktigt vet vad som dyker upp härnäst? Är det utrensning av saker? Uppiffning med nåt nytt i huset? Något roligt pyssel? Nån aktivitet med barnen? Funderingar och iakttagelser av vardagsgrejs? Å så vackra bilder på det. Gillar också att du skriver lite å int bara postar 2 meningar med en bild. Ordning och reda inspirerande inlägg är super där du visar nåt du fixat som funkar i ert hem. Plus pepp att rensa ut saker, köpstopp m.m. (Litet hus även här).Som present tänker jag på muminlakan om ni inte har skåpen fulla? 😉 Jag fixade en sångbok med bra sånger som jag sjöng med storasyster, pyntade med glansbilder, klistermärken å så och laminerade. Stansade hål och knöt ihop med ett fint band. Användes jättemycket och blev också populär sen hos lillasyskonet. Tips för dej som gillar pyssel (& då kan man ju alla sånger sen också). Eller fixa väska/ dynvar el dylikt med eget foto på som man själv printar och stryker på.

  • Roligt att du gillar den okonsekventa mixen! Jag skulle nog inte klara av att ha en jättenischad blogg, är väl lite för flummig för det;) Att fixa till en bok tillsammans med storasystrarna är ju en superbra idé! Jag skall nog ta och fundera lite och se om jag får till stånd det! Just nu sover barnet sött i sina muminlakan…(förstås…;))

 11. Malin tipsade om svenska barnvisor med komp till via en liten musikspelare som finns i boken i form av en knapp. Vi har en liknande bok hemma med Lennart Hellsings sånger (Här dansar herr Gurka, Krakel Spektakel etc.). Kul då jag inte alltid minns melodin! Finns även noter och fina bilder. Borde finnas åtm. på Adlibris o Bokus. Vad gäller bloggen så läser jag gärna ännu mer om förvaring, kaoshantering, loppisfynd… Tack för en fortsatt fin blogg med fina foton!

  • Den boken verkade ju också super, nu gav du mig grova valsvårigheter 😉 Tack! Hoppas vi springer in i varandra igen! Kanske på det nya pellavapää barnloppiset på Finnovägen 😉 Jag besökte det i helgen och det finns potential!

   • Va?! Det har jag helt missat, måste dit! Vi har fått ett närloppis hit till oss i norra Alberga. Dooris heter det, ett självserviceloppis där det brukar finnas barnprylar men också mycket annat, typ Akseli men mindre. Billiga priser och symppis stämning, men man ska ha lite tur för att göra finfina fynd där! Att bo 100 meter från Dooris hjälper definitivt fyndchanserna, men är farligt…

   • Det är helt nyöppnat och var bara halvfullt då jag besökte det, men potential finns…;) Härligt med ett loppis 100m hemifrån! Det är ju spännande att få leva ”dfarligt” ibland;)

 12. Njuter av din blogg såsom den är, men tar gärna emot mååånga tips på hur man kan förenkla småbarnsvardagen med hjälp av fiffiga förvaringsmöjligheter. Allt från inne och utekläder, leksaker, skötbordstillhörigheter, minnen osv. Skadar nog inte med tips på all sorts kaoshantering, vad gäller hemmet som helhet. Inspireras av alla dina inlägg! Din sköna mix gör susen för oss läsare. Matlagning, pyssel, återanvändning, vardagsliv…Fortsätt i samma stil :)!! Ha en fin kväll! / Malin

  • Tack för din snälla kommentar! Skall nog ta och försöka skriva mer om all dendär förvaringen av småbarnsprylar! Egentligen ganska tråkigt i sig, men jätteviktigt för det tar så enorm mycket tid och energi!

 13. Bästa presenttipset är nog Tina Ahlins sångbok Svenska barnvisor. Boken innehåller finfina illustrationer, text och noter till 50 barnvisor. Fast i boken sitter en liten ”musikspelare” där man kan välja visa och få komp till den. Kompas både på piano och munspel. Superfin bok, som kan följa barnet länge. Här hos oss använder vi den istället för gonattsaga. För det mesta sitter hela familjen samlad runt boken och sjunger. Finns även att klicka hem från Adlibris! Så det är mitt hetaste tips till eran två-åring :)!! / Malin

  • Hur har jag kunnat missa en sånär bok? Den skall jag nog definitivt klicka hem! Tack! ”En karaokebok för hela familjen” lät ju skoj, även om man inte sådär annars hittar mig på karaokeklubbar 😉

 14. Vill minnas att jag sett en färggrann bild med tygblöjor här på din fina blogg. Hurudant system har ni med dem? Alltså hur förvarar ni de som väntar på att tvättas och de som väntar på att användas? Och ifall ni haft två blöjanvändare samtidigt, hur har ni hållit reda på deras blöjor?
  En två-åring kunde få en sagobok i födelsedagspresent, och så får hon en till (av samma författare) nästa födelsedag. Eller så kunde hon få en fin anteckningsbok/album att samla vackra glansbilder i och givetvis då ett par ark glansbilder.

  • Jag skall ta och skriva om våra tygblöjor, ja. Nu då vi ännu har ett blöjanvändande barn för om ett halvt år hoppas jag ju att det är ett minne blott… (nu när jag skriver såhär så har vi väl ett 6-årigt barn som vägrar att vara utan blöjor om ett par år 😉 ) Böcker är ju alltid bra, och att få böcker av samma författare som en följetång är en rolig idé! Tack, det skall jag lägga bakom örat!

   • Ja, jag hoppas barnen vill och kan lämna blöjlivet hellre tidigare än senare. Ser framemot att läsa alla dina tips och erfarenheter om hur vardagen löper ens lite smidigare.
    Jag fick i tiderna av min gudmor flera år i rad en Astrid Lindgren-bok i födelsedagspresent och det är något speciellt med dem, och jag minns att jag lite väntade mig en bok, ifall jag fick ett paket av gudmor.

 15. Hur håller ni reda på post, viktiga papper och räknignar etc. Jag tycker det är det svåraste. Vi har mappar, lådor och så men det bara inte funkar! Kläderna är inte än något problem, men troligen blir det säkert det ju fler barn man har: Samma med leksaker. Jag gillar också mixen på din blogg; mattips, inredning, vardag, foton, organisering, reflektion, etc. Två-års present kunde kanske vara någon trevlig bok?!

 16. Åå jaa, jag vill läsa om kaoshantering!! Vårt barn är bara 3mån. så det är än så länge bara vi föräldrar som står för kaoset (fast å andra sidan är det mycket hennes grejer som finns överallt). Men jag vill berätta att jag gillade tipset med äggklockan och har fått mig själv att städa några gånger medan bebisen sover dagssömn genom att sätta den på 1h och SEN när den ringer får jag sitta vid datorn fast ända tills hon sover :). Mera konkreta tips tas alltså mer än gärna emot!

  • Hurraa för dig och äggklockan! Just sådär skall man göra, tycker jag, städa en begränsad tid och njuta av en belöning direkt efter! Fortsätt med det så märker du plötsligt att ert hem har blivit kaosfritt;)

 17. Jag har ett förslag, en polkuped (sprakcykel), googla polkuped. Vi har köpt en sån åt vår blivande tvååring. Jag skulle gärna läsa mera om förvaring speciellt då man bor litet.Vi bor i en radhustrea och det är fullt överallt. Tack för en trevlig blogg!

 18. 2-års present tips: (mera Mumin, men here goes…) Hittade på suomalainen kirjakauppa här i vasa ett set med platta mumin magneter som man kan ha på kylskåpet. Man kan alltså leka med dem på kylskåpet och sedan förvara i en låda (om man inte tycker de är så fina att ha framme hela tiden 😉 Rimma fick dessa till julklapp och har tyckt mycket om dem. Dessutom kan hon lägga dem så högt upp som hon vill så att inte lillebror slipper till.
  Kläder ligger här också precis överallt och drömmen är att ha ett skåp med ca 3 små hyllor var åt barnen med kläder, men eftersom man får en massa, både nytt och begagnat så hopar det sig. Men det som vi har ännu mer problem med så är leksakerna…var skall man förvara dem? Hur gör man för att minska på sakerna? Måste man spara alla plastgrejer som barnen fått? Och svåraste frågan av dem alla, hur skall man lära mamman i huset att göra sig av med grejer? =)

  • Jag tror jag vet hurudana muminmagneter du menar. En riktigt bra idé åt en liten flicka som gillar att hänga i köket då man lagar mat. Kanske det dessutom skulle leda till att hon blev mindre intresserad av att dra ut alla grejer ut köksskåpen också! Det, om något skulle ju vara guldvärt;) OJ, oj, oj dessa prylmängder i småbarnsfamiljer… men som tröst så hoppas jag att du insett att du är inte ensam med problemet;)

 19. Kan instämma med alla ovanstånde kommentarer. Gillar att läsa din blogg och inspireras alltid av allt du skriver. Ordning o reda och förvaring är det som mest ligger ”på tapeten” för mig nu,så såna inlägg lusläser jag :)..men givetvis allt det andra, om barn, inredning, pyssel..handarbete m.m m.m

  Som 2-årspresent kom jag att tänka på en egen muminmugg 😉 nåt du kunde samla på åt henne 😉 så ni får mer muggar i huset…:)
  ..el så tänkte jag även på ”kakkakaffes” cyklar/sparkcyklar….

  Fortsätt, väntar varje dag på nya intressanta inlägg…

  • Tack! En muminmugg är ingen dålig idé, inte alls, det ska få mogna lite 😉 Som jag skrev ovan så blir det kanske aktuellt att skaffa en fyrhjulig sparkcykel åt Laura på våren. De två följande storlekar hittas redan i förrådet (förstås;)).

 20. Hej
  Har inte kommenterat tidigare men nog läst aktivt din blogg. Gillar den för att den är så jordnära och man får helt enkelt bra feelis o inspiration. Gillar speciellt inlägg om barnen, hur de är, vad ni gör, hur ni tagit tag i eventuella utmaningar som tex sovande etc..Och så gillar jag jättemycket inlägg om ordning och reda och förvaring etc.
  Är själv nybilven mamma och tampas med problematiken litet hem och alldeles för mycket saker. Längtar tills jag har tid att gå igenom alla prylar så som du gjort, frågat dem ifall de skall ha plats hos oss. Och så har jag bestämt mig för att barnsaker frågar jag den frågan redan då de är på väg in genom dörren 🙂 Dvs, vi tar inte alls i användning sådana saker eller sådana kläder som jag ändå vet att vi aldrig använder.
  Summa sumarum..mer av allt..då lillan sover kokar jag mig en kopp kaffe och sätter mig ner för o läsa bloggar. Då är din en av de första jag öppnar och hoppas på att det kommit ett nytt inlägg 🙂
  Tack för fin och inspirerande blogg!

  • Hej! Roligt att du kommenterar nu! Grattis till lillan, det är en ljuvlig tid då man har en liten baby att gosa med! Jättebra att du redan nu reflekterat över dethär med prylmängder, för det har inte en tendens att bruka minska då barnet växer, tyvärr! Med första barnet är det bara lite svårt då man inte riktigt kan veta vad man tycker att fungerar eller inte fungerar, men man lär ju sig vartefter. Då lillan växer lite och du kommer in i rutiner kommer du säkert att hitta mer tid för allt möjligt och kanske då även till organisering 😉

 21. Fortsätt som förr bara, det är jättekul till läsa ( och se) alla inrednings- och kaoshanteringstips! Och alla andra inlägg också för den delen.. 🙂 Det där med kläder överallt känns absolut igen, och då har vi 2 barn som inte är speciellt klädintresserade ändå, de bara klär av sig lite var det råkar sig.. Tips på 2-årspresent kunde vara en Pukylino eller Wutsch, om ni inte redan har en sådan? 🙂

  • Detdär med att man klär av sig var det nu råkar sig känns mycket bekant…mina barn är typ alltid barbenta hemma medan jag går omkring i yllesockor… VI har en pukylinoliknande sparkcykel i trä här inne, som Laura gillar att åka på. Vi har dendär minsta tvåhjulade pukyn färdigt för henne till sommaren, men om hon inte då är mogen för den så kan det nog hända att vi satsar på en pukylino istället!

 22. Hej! Jag gillar allt pyssel och alla bilder från er inredning. Har själv fått en del ideér just från dina inlägg. Snygga bilder får mig att komma tillbaka (även om jag nog också alltid läser dina texter). Jag hoppas att jag kommer att fortsätta inspireras av dig! 🙂

 23. Oj, glömde! Tips på tvåårspresent har jag dåligt av, men du har säkert redan sett den nya Mumin-jubileums kollektionen vid Lindex!(?) Riktigt söt, tyckte jag den var, så det är nu mitt enda tips det. Sen då du kommer hit upp och har föreläsning så kommer jag såklart och lyssnar 😀

 24. Kommenterar egentligen numera (sen jag själv slutade blogga) bara på din blogg. Dina inlägg är alltid ”kommenteringsvänliga”, alltså, det finns alltid något att skriva, fråga eller annars bara reflektera kring det du skrivit. Sen tycker jag ju att du har en väldigt trevlig blogg, vilket gör att jag vill kommentera.
  Och som en hälsning från en slarvmaja, så dina ordningsinlägg inspirerar alltid mig. Att jag sen är dålig på att skrida till verket är ju en annan femma. Så självklart vill jag se mer av den varan. Det är blandningen av allt som gör bloggen, tycker jag 🙂
  Och ja, kläder överallt, jotack, det känns igen. Köpte en benbock från Ikea (till en del av utklädningsklädernaoch vissa ”snyggkläder”) som jag hängde Ikeas barngalgar i trä på (hämtade inspirationen från en Family Living). Det blev som en miniklädställning alltså. Piffigt, jo, men totalt opraktiskt. Så den ska åka ut och få ge plats för något annat. Vad det sen blir som får flytta in istället, får vi se då jag bestämt mig, du vet, detdär med att skrida till verket och bestämma sig 😉

  • Oj, vad jag känner mig ärad efter att jag läst ditt första stycke! Tack! Jag tror dethär med ordning och reda blir lättare ju mer vi tjatar om det, så det finns hopp för oss alla 😉 Vilken snygg idé detdär med en benbock som klädställning för barnkläder! Jag tycker att trenden med klädställningar är jättesnyggt, men nej, det skulle bara inte fungera här hos oss. Varken hos barn eller vuxna, tror jag. Tyvärr. När tiden är mogen hittar du säkert på den perfekta idén över vad som skall flytta in i stället. Rom byggdes inte heller över en natt, eller hur det nu var 😉

 25. Först ett tips på var man hittar de bästa presenterna ever, åt både stora och små ETSY.COM!! Här får du länken direkt till barnkategorin dessutom http://www.etsy.com/browse/kids-category?ref=fp_ln_new_kids-category

  Sedan slänger jag gärna in en kommentar lite här och där när jag läser runt bland de bloggar jag aktivt följer, det blir både roligare för bloggaren, men också för mig som läsare när jag får visa att jag läser och finns. 🙂 Det är en uppmaning jag gärna för vidare åt andra som tycker om att läsa bloggar. Välj ut de som du faktiskt tycker om, och försök att kommentera så ofta som möjligt. Jag tror att man bygger upp något slags nätverk på det sättet också, och lär känna folk från finlands alla hörn. 🙂

  Ja och så har jag ett evinnerligt organiseringsproblem. Vi bor i ett gammalt stockhus från 1860, så det betyder att vi saknar riktig förvaring, och så har vi dessutom väldigt konstig rumsindelning på vinden. Det finns ingen logik alls i något, så om vi vill få till fler än ett barnrum så krävs det antagligen någon ny vägg och sånt. Ja och inte har vi heller något riktigt sovrum, utan sover i rummet man kommer upp i för trappan. Med det sagt så vill jag bara framhålla att alla tips mottages med tacksamhet 😉

  • Jag har bara en gång beställt något från Etsy tidigare och lite glömt bort dess existens, men nu när du påminner om det så kan det hända att det kan bli ödesdigert, det finns ju så mycket ljuvligt!!!
   Att bo i ett gammalt stockhus måste ju vara drömmen själv, men nackdelen är att de saknar förvaring, för människorna då ägde ju inte så mycket prylar (och var säkert lyckliga ändå)…kanske något vi alla borde reflektera över ibland 😉
   Tack för din kommentar om att kommentera! Håller med dig helt!

 26. Precis om sånt om du brukar blanda, inredning och kaoshantering, barn, pyssel, livet.
  Tycker så mycket om din blogg! 🙂
  Gällande kaoshantering, det där vardagliga är intressant.

  • Tack!! Jag borde kanske skriva lite mer om allt detdär vardagliga, för även om det just är vardagligt så blir det ju på ett sätt intressant då det är just det som ofta är tidskrävande!

 27. Hej Maria! Jag kommenterar väldigt sällan. Men jag håller med i kommentarerna ovan att jag gärna läser om kaoshantering, inredning, loppisfynd. Ja sådant som du brukar skriva om. Dina handarbeten läser jag gärna också om. Behöver febrilt tips om hur man får flickans kläder att hållas i skåpet. Vi har bara en (och två pojkar), men av mängden kläder, oftast på hennes golv, kunde man tro att vi hade tre…
  Mitt tips för present åt 2-åring är pannlampa. Passar kanske bättre åt oss på landet, eftersom vi inte har annan belysning än egen gårdsbelysning. Då ser man ungarna bra vart dom rör sig. Dessutom kan man leka när det är elavbrott med pannlampan på sig. Jag brukar handarbeta m.h.a. pannlampan då vi är utan ström. Petzl har bra pannlampor, finns i fina färger, och de hålls jättebra på. Annars kunde en egen liten termos vara rolig att ha till utflykter på egen gård eller i lekstuga.
  För övrigt får jag tacka för din inspiration! Jag följer dig även på IG!

  • Kul att du kommenterade nu! Jag håller för tillfället på att fundera på hela familjens kläder och klädförvaring, så ett inlägg om det kommer och hoppeligen något litet tips åt dig också! En häftig idé med pannlampa, fast det kan hända att för husfridens skull borde vi skaffa en per barn på samma gång…men då kunde de alla få olika färger! En termos hade jag funderat att ge i julklapp, men glömde sedan bort det, så det var super att du påminde om just det!

 28. Jag tycker mycket om att läsa dina inlägg om tips och praktiska saker du fixar i hemmet, om ordning och hur du hanterar familjekaoset 🙂 Bilderna är oslagbara! Men det som gör att jag aldrig missar ett inlägg är nog mixen av allt, och när du skriver det du vill säga blir det intressant. Tips på 2-års present kan vara en resa för att träffa småkusinerna 😉 Kram!

  • Tur att du gillar mixen, för jag tror jag skulle ha svårt att bara fokusera på någon sak här! Jag tror definitivt att vi skall ta och ge en resa till era knutar i 2-årspresent åt Laura! Ja, det skall vi absolut! Och så är vi givmilda och ger samma present i bonus åt resten av familjen också;) Kram!

  • Tack för att du kommenterade först av alla och tog en sten bort från mitt bröst, det skulle nog ha känts lite pinsamt om jag inte fått en enda kommentar 😉 Kaoshantering och inredning lär nog inte glömmas bort här inte 😉 Dendär boken var ett riktigt bra tips, vi har ett par barnkammarböcker, men inte just dendär! Tack!

   • Varsågod! 🙂 Min 1,5 åring älskar den där boken och dvd:n, så jag rekommenderar den varmt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s