Vad jag vet.

Idag vaknade det första barnet kl 9.45 (valfri mängd av utropstecken och handklappningar här), tätt följt av de andra två. Mycket lyxigt såhär en fredagsmorgon, vilket ledde till att vi var alldeles för sena med att börja fara till klubben och tog en långsam start på dagen här hemma istället.

Jag har nu varit mamma till ett barn i lite på fem år, mamma till två barn i tre och ett halvt år och mamma till tre barn i snart två år. Jag kan med gott samvete säga att jag nog är en mer erfaren förälder än vad jag själv var för fem år sedan, eller tre, eller ett år sedan. Det enda jag egentligen vet med säkerhet med min lilla erfarenhet om barn och barnuppfostran är att ALLA BARN ÄR OLIKA och att alla barn reagerar på olika sätt på olika saker, har olika behov och helt enkelt fungerar olika. Även om de råkar ha samma kön, föräldrar, födelsestorlek och uppväxtmiljö. Det som jag också vet är att just de saker som fungerat relativt smärtfritt hos oss är just de saker som jag vet minst om och absolut inte kan uttala mig om hur man ”skall” göra. Det jag vet är att jag inget vet.

Klart jag tycker att det är intressant att prata med föräldrar med barn i samma ålder, jämföra olika barn, men bara för att fascineras av hur olika individer fungerar. Därför är jag inte heller så intresserad av att ha dethär som en sk ”äkta mammablogg” där jag skriver hur vi gjort med blöjavvänjning/amnings/sovrutiner/mat osv osv osv.

Men tillbaka till vår morgon. Ja, det var onekligen lyxigt att sova jättelänge på morgonen, men jag kan säga att det inte kändes sådär jättelyxigt mellan kl 01.30 och 05 då vi alla var vakna pga att än den ena än den andra hade diverse orsaker att vara vaken och hålla resten också vakna. Dethär med barn och sovande erkänner jag direkt att jag verkligen inte kommit underfund med hur det fungerar.

Annonser

8 thoughts on “Vad jag vet.

  1. Precis så där känner jag också. Ju längre man kommer (kan ju inte skriva ju äldre man/jag blir) desto mer inser man hur lite man vet. Man får pröva sej fram, sen när man är typ sextio kanske man vet hur man borde ha gjort. Vad vet jag om det heller men det lär visa sej.

  2. Visst är det skönt att sova länge ibland och ta en lugn morgon! Och nej, barns sovande är nog ett ämne för sig. Suck. En god vän sade att hon har lovat sig själv att inte gnälla på sina barn sen då de är tonåringar och sover till halva dagen 🙂 Det ska jag nog försöka lova mig själv också.

    • Barns sovande är nog svårare än all kärnfysik och astronomi här i världen, tycker jag;) Jag skall nog lova samma sak som ni, fast å andra sidan kan jag tänka mig att jag då sover i kapp med dem och de tycker att det är PINSAMT med en mamma som sover längre än de;)

  3. Min första fråga skulle ha varit att hur fick du dom att sova så länge???! Men sen läste jag inlägget slut 🙂 Bra att dom sov så länge sen iaf!
    h. Tessa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s