Kommentaren jag får ibland.

IMG_2732_FotorNio bitar Belgisk choklad. Det är belöningen för mig för att vi påbörjat det sista dygnet med bara oss kvinnfolk i huset. Dehär dagarna har gått jättebra, vi lunkar ju bara framåt i vår egen vardagstakt utan många absoluta tidtabeller eller stressiga dagismorgnar, men nog kommer det att kännas skönt att vara två vuxna i huset igen. Det är inte det att det skulle vara tungt att sköta hela faderullan hemma ensam, utan för mig, som en introvert människa som har ett extremt stort behov att få spendera stunder i tystnad endast tillsammans med mina egna tankar, kan det kännas tungt att inte ha ens en stund tid helt ensam. Inte ens en 10 minuters bilfärd eller en 5 minuters promenad. Ni som känner igen er vet. Kvällarna blir ju också korta, då man måste lägga sig i god tid. Man kan ju aldrig veta om barnen har tänkt sova om natten.

Fast jag skall inte klaga, för vad vet jag egentligen. Ni har ju det så lätt ni som har bara flickor, säger de som vet bättre.

Hur som helst så blir det choklad nu.

Annonser

8 thoughts on “Kommentaren jag får ibland.

 1. Oberoende flickor eller pojkar, ”lätta eller svåra”. Ibland är det bättre dagar och ibland mindre bra. Men choklad finns det alltid en orsak att äta 😉 i synnerhet god sådan!

 2. Va? Tvärtom skulle jag säga! Hos oss beror det kanske till en del på ordningsföljden varför storasyster är som hon är och lillebror som han är. Sedan har dom ju sina egna personligheter. Påståenden i den kategorin låter nog bara som ”tyck synd om mig”! Kämpa på, hoppas vi hinner ses nånting under våren!

  • Jag säger absolut inte att det är tvärtom heller, de är ju faktist individer allihop! Fast jag tror nog precis om du att ordningsföljden i syskonskaran påverkar barnen en del. Ja! Hoppas vi ses snart!

 3. Jag säger också VA? Vem påstår att det är så? Jag tycker som ovan att det beror väl på barnets personlighet, inte könet. Inte tycker jag att dina flickor är någo lättare än mina pojkar inte… det här är väl orsaken till att jag aldrig läser uppfostringsböcker, jag får nippor av liknande påståenden. Fast jag kanske ändrar åsikt då flickan växer till sig lite 😉 Jag tycker verkligen du skall klappa dig själv på axeln och äta choklad av hjärtans lust som belöning efter flera dagar ensam! Bra gjort 🙂

  • Senast igår på kvällen i matbutiken… Inget jag tar åt mig recis, tycker bara att det är lite roligt att det finns folk som kläcker ur sig något sådant. Borde väl börja kommentera något i stil med ”ja, jag vet, och det var därför vi adopterade bort våra pojkar för vi ville komma så lätt undan som möjligt!;)

 4. Va? Jag har tre flickor och en pojke, och pojken är tusen gånger lättare än flickorna. Det beror väl på barnets personlighet och inte vilket kön barnet är.

  Kämpa på! Alla behöver en egen stund varje dag. Choklad är du verkligen värd.

  • Tack! Chokladen smakade 😉 Nå det enda jag vet är att jag har tre barn som nu råkar vara av samma kön men ändå totalt olika. Så kanske man inte kan dra alla flickor eller pojkar över en och samma kam…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s