Sakta framåt.

IMG_2719_Fotor

För nästan två år sedan gjorde vi vårt ex tempore husköp. Det är svårt att förstå att det redan gått två år, men eftersom vår minsting fyller två i nästa månad så måste det väl vara så. Då valde vi att måla alla väggar vita, för just då fanns det varken tid, ork eller krafter att fundera desto mer på färger eller tapeter.

Ni vet dedär typerna som får en inredningsidé och vips fixar en total makeover av ett rum eller lägenhet i följande sekund? Vi hör verkligen inte till dem. Våra väggar är fortfarande alla vita (förutom ett modernt färggrannt litet konstverk av en snart två-årig konstnär) och alla våra tavlor hänger fortfarande inte på väggen. Ett par gardiner skall bytas ut och en list saknas i tamburen. Bland annat. Fast egentligen tycker jag att det är bra att inte fixa allt klart på en gång utan istället ”bo in sig lite” och känna efter vad man verkligen vill ha, för att undvika onödiga felskaffningar. Eller så kan man välja att hitta på nån annan dålig ursäkt om man inte vill erkänna att man helt enkelt är lite långsam av sig.

Men det går ändå framåt. Nu har vi skaffat både tapet och tapetklister och allt annat som behövs i tapetseringsväg. Det är väggen i lekrummet som skall bli rutig.

IMG_2713_FotorDet är denhär väggen alltså som skall tapetseras. Jag går i smyg och hoppas att det skall ske före två-årskalaset i slutet av februari, men få se. Å andra sidan är det just kalasbarnet som är förhindret, för det skulle inte vara några problem att tapetsera med en 3- och 5-åring i huset, de kan man ju muta att hålla sig undan, men jag ser framför mig en vält klisterburk och skrynklade tapetbitar då en nästan två-åring skall hjälpa till med en nästan två-årings enorma lust och ”kan själv”-anda! Men lampan fick vi utbytt förra veckoslutet! Den superdammiga, lite söndriga rislampan fick ge plats för en igelkottslampa.

IMG_2716_FotorIgelkottslampan är en Norm69 lampa från Normann Copenhagen modell mittemellanstor med sina 52 cm i diameter. Den kommer i ett platt paket som är lite större än en A4 och består av 69 bitar i plast som skall vikas och monteras ihop. Det var inte svårt, men ganska så tidskrävande. För mig tog det ett par kvällar att få ihop den. Dethär är kanske inte den mest typiska barnrumslampan varken till utseende eller pris, men jag satsar hellre på en lampa som både barnen och jag tycker om och som i princip passar in i alla rum här hos oss om vi vill ha lite variation.

IMG_2718_FotorTapeten är Fem Livings Harlequin i grått.

IMG_2711_FotorOho! Harlekinrutorna har tydligen hoppat från tapetrullen även på dynorna. Lite färgmatchande måste det ju vara. Tur att käpphästen vågar vara sig själv.

IMG_2712_FotorFå se om päronet på tavlan blir gladare då den får hängas upp på väggen? Fortsättning följer.  Nån dag nåt år.

Annonser

16 thoughts on “Sakta framåt.

 1. Men åh vilket fint rum! 🙂 Måste bara fråga varifrån den fina tavlan med rådjuren är ifrån? Den med träd och rosa bakgrund samt de fina förvaringsboxarna? Jättefin inredning har du!

 2. Håller med den första kommentaren, SÅ så fint! Härliga kuddar och färger. Vi är så otroligt dåliga på att få saker gjorda här hemma. Fyra år har vi bott här och mycket är ännu på hälft. Vi kan komma så långt att vi köper en hylla och en lampa men sen ligger de i förrådet i månader innan vi faktiskt får dem upphängda 🙂 Ibland önskar jag att jag skulle vara mer företagsam.

  • Hitaasti hyvä tulee… Vi fixade just upp en klocka som vi skaffat i september (?). Det var bara att slå in en liten spik i en vägg, men då det skulle göras på 3,5 meters höjd och det krävde att man tog fram stegen från rummet bredvid så var det lite för oöverkomligt… så vi är mycket selektivt företagsamma här också! Vi kan ju bilda en krisgrupp i något skede;)

   • Ja det är just såna där små saker som blir oöverkomliga. En stege måste hämtas från vinden eller man måste låna en borr eller man har sluta på skruvar. 😉

 3. Egentligen är det ju precis sånadär lampor som borde finnas i alla barnrum 🙂 Lagom rolig och spännande! Jag minns att jag hade en trist rosa lampskärm i plåt i mitt rum, och nu har vi något liknande i barnrummet. Tråkigt, men det är så lågt till tak att om vi har något häftigare så går man rakt in i lampan 🙂
  Barnrummet ja… jag skulle SÅ gärna slänga mig in där med penseln i högsta hugg. Tapeterna fanns där när vi köpte huset, och de är inte riktigt vad jag skulle välja -fastän de är fina. :/

  • Hehe, ja det var vår femåring som började kalla den igelkottslampan! Vi har högt till tak här i övre våningen, så vi kan ha större lampor, men jagförstår ert problem, har bott i en lägenhet där man slog huvudet i taklmpan alltför ofta, och det var inte roligt! Barnrum är roliga, man får vara lite mer kreativ än annars, åtminstone så länge tills alla dedär hemska idolplanscherna skall promt upp på väggen…;)

 4. Oj, det kommer att bli så fint (eller, ännu finare än det redan är)! 🙂 Jag är lite tudelad med det där att få saker och ting framåt. I bland/med vissa saker får jag spurter och fixar direkt (med varierande resultat: ibland är resultatet väldigt tillfredsställande direkt, i bland märker man fort att man gjort ngn miss eller ändrat sig..). Får se hur fet blir med huset (SEN då det väl blir aktuellt med inredning).. 😉 Och andra sidan vill man ju få det färdigt så fort som möjligt, medan man sen å andra sidsn t.o.m. gärna väntar lite och ser hur det ”känns” (+att ekonomin ju inte tillåter alla drömmar heller, speciellt i det här skedet av projektet..).

  Ps. Roade mig lite då du skrev om muminmuggarna och att ni inte har en samling av dem. Där är vi nämligen o-l-i-k-a, eftersom vi faktiskt har en liten samling 🙂

  • Tack! Jag förstår din tudelning, för då vi flyttade hit då för två år sedan ville jag ha allt klart NU!GENAST! och inte imorgon, men det fanns helt enkelt inte tid med en nyfödd och två yrbollar. Då var jag ofta lite frustrerad, men nu är jag nöjd, för jag tror att jag skulle ha gjort ett par val jag ångrat nu. Jag tyckte det var bra att bara måla alla väggar vita först, det brukar ju inte bli helt fel med varken din eller min smak;) Hurra! för OLIKA! Jag älskar ju nog muminmuggar, men har av princip bestämt att vara utan. Jag tror nämligen att om jag skulle börja samla på dem nu så skulle det bli DYRT, då jag tippar att jag i så fall skulle behöva skaffa dem alla och skulle sitta all min tid på nätet och bonga rariteter…;) Jag kommer gärna och dricker kaffe ur en muminmugg i ert nya hus sedan!

   • Jamen vita väggar? Givetvis! 😉 Ialla fall till en början, så ser vi sedan… Jag hade också gjort ett principbeslut om att INTE börja samla på muminmuggar. Till en början. Sedan dess har dock en del hänt. Vi var bl.a i behov av lite fler kaffekoppar av modell större och jag gillade också idén om att man kan känna igen koppen som man har i användning också genom att se på den (inte bara försöka minnas var man lagt den, tex. då man gått runt i huset (okej, kanske lägenheten främst på den tiden) med den t.ex. under ett kalas. Tycker också muminmuggarna är sympatiska och ändå tidslösa på något vis så då vi sedan samlade ihop föslag på vad folk kunde tänkas vilja ge oss i bröllopsgåva för några år sedan, fick muggarna komma med på listan. Och vi fick faktiskt alla(!) muggar som då fanns (alltså inte de ”gamla”). Bestmannen hade koordinerat folk så att vi dessutom inte fick ngra dubletter 🙂 Vi är nöjda med vår samling (som också delvis kompletterats sen dess) och jag tycker att den funkar bra både till vardag och fest. Har dock lite funderat på om vi någon gång ”borde” skaffa några ”allvarligare” typ finkoppar också, men än har det inte varit aktuellt.. Jag har försökt vara lite sparsam med damlandet och kommer det ut en ny kopp som inte tilltalar mig, har jag inte kännt ett måste om att skaffa den heller. Däremot kunde jag nog tänka mig att ”jaga” fram någon äldre fining från något tidigare år. Lite harmar det mig t.ex. att jag inte förstos skaffa säsongmuggen för sommaren 2010 (Muminmamman i rosenträdgård), eftersom vår äldre föddes då, men nu lär den vara svår (dyr?) att få tag på. Också vintermuggen 2013 kunde ha passat för minstingen (som snart fyller ETT! Och jo vi planerar också kalas, bl.a. med ikeadekorationer 😉 ) då hon är född 1.2, men å andra sidan är den lite julig, så har faktiskt inte köpt den heller.. Jämlikt i alla fal.. 😉 Kanske nästa införskaffning blir muggen som heter ”Muutto”? Om inte annat så för namnets skull – såtillvida det blir aktuellt med flytt alltså… 😉 Och vet du, jag tänkte faktiskt på samma sak då jag skrev förra inlägget: välkommen alltså på kaffe (ur muminmugg, Mamman kanske?) sedan då vi äntligen (puust!) kommer vidare med vårt projekt igen! 🙂

   • Härligt med långa kommentarer, jag blir superglad! Vad smart tänkt och gjort med muminmuggarna! Oj, vad det skulle vara mysigt att påminnas om sitt bröllop varje grå vardag då man dricker sitt avsvalnade kaffe! Kanske jag ändå borde ställa till med en bröllopsfest också och stjäla idén;) Men it´s a deal then, jag kommer absolut och beundrar ert nya hem och lovar att försöka låta bli att spilla ur mitt kaffe ur muminmammanmuggen på ert nya golv;) Om ni inte har hunnit skaffa muuttomuggen före det, så hämtar jag den som tuparegåva, jag tycker att det är en av de absolut finaste kopparna med lilla my i prickig klänning och allt;) Ni har en STOR dag på kommande, då minstingen fyller ETT och inte är någon baby längre!!

 5. alltså, SÅ fint lekrum ni har. så mjuka fina färger. får genast lust att slänga ut allt vårt lekrum och börja om, men nja, vi är ju inte heller sådana som gör ett projekt sådär över en dag. månader (eh, egentligen år) är mera vår melodi. åtminstone är det ju mera ekonomiskt att fundera över så man inte gör förhastade beslut, har jag insett. så vårt lekrum får väl vara så som det är, får njuta av dina fina bilder istället 🙂
  och lampan är så fin, men skulle aldrig palla att få ihop den, men kan tänka mig att det passade dig bra 🙂

  • Färgerna har faktist blivit mjukare med åren tydligen! Fast egentligen är det lite för vitt nu, för alla väggar är vita och rummet är 3 meter högt vid ena och över 4 meter högt på andra sidan (plus vitt tak och vit matta), så jag hoppas att en tapet får det att se lite mer ombonat ut. Jag hade nog först tänkt en lite mer barnslig tapet, men med vår tapetseringstakt var det nog vettigare att välja en neutralare..;) Har man nångång skruvat ihop en ikea möbel eller två så tycker man att denhär lampan var lätt som en plätt, då faktist bitarna passade in i varandra på millimetern;) Vi har ett paket med 5 dotskrokar till tamburen (från muuto) som skaffades samtidigt som lampan. Det paketet har inte ens öppnats ännu… kanske till nästa höst?;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s