Snö!

DSC00102_Fotor

Äntligen! Minus grader, snö, glada miner och röda kinder. Tillochmed solen tittade fram. Vi tog fram pulkorna och for till pulkabacken. Det gick hårt. Upp och ner, upp och ner. Att  backen nog ännu var lika mycket grön som den var vit gjorde absolut ingenting.

DSC00104_FotorEn kakaopaus gjorde att man orkade rutscha ännu fler gånger.

DSC00109_Fotor

Laura premiäråkte i sin julklappspulka.

IMG_2664_FotorAnnars har vi tömt lagren på julig mat nu i helgen pyssligt innan tjugondag knut. De sista julservetterna användes upp och den sista skärgårdslimpan avjöts med rom, smetana, lax och brie.

IMG_2668_Fotor De sista pepparkakorna och lite konfekt smulades ner och användes till en frusen ostkaka. Frusen ostkaka kommer jag ihåg att jag lagade flera gånger i högstadiet efter att vi gjort det på huslig ekonomitimmen. Se föll den i glömska, men jag blev påmind om den igen då vi besökte vänner i Pampas nu senast (tack för det!). Mums!

IMG_2671_Fotor

Naturligtvis blev det risgrynsgröt också.

IMG_2665_FotorJulgodislagret fick vi inte uppätet ännu heller. Vi kämpar vidare.

Annonser

5 thoughts on “Snö!

 1. Tack för en fin blogg; läser ofta men kommenterat sällan. Du har så fina foton o läsvärda texter.

  Är de äldre flickornas flätstickade mössor hemgjorda eller köpta? Vår snart 6-åring har pratat en tid att hon vill ha en flätmössa med flätor på sidorna, men ingenstans har vi hittat nånting vi varit nöjda med… Reima hade nånting, men storlekarna var för små. Och att sticka själv skulle ju inte vara så dumt, har bara inte tänkt på det tidigare när jag inte haft måt mönster.

  • Roligt att du kommenterar nu! Mössorna är verkligen inte hemstickade, utan köpta i förra veckn på H&M 😉 Om jag kommer ihåg rätt så fanns de i färgerna rosa, grå och svart och storlekar från 100-150 cm ca. Du kan ju be henne att ta en titt åtminstone! Borde ju inte vara alltför svårt att sticka själv heller!

   • Tack för ett snabbt svar. Ska definitivt gå via H&M, speciellt om de är köpta så nyligen.
    Att sticka själv borde inte vara så svårt det heller nej, men jag tycker alltid det är så krångligt att fodra mössorna (om man inte lägger foder i tycker jag att det lätt blåser genom dem)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s