Lite muggsnack.

IMG_2646_FotorJag erkänner att hör till dem som inte alls har ändrat sin egen diet nu efter nyåret, även om ett mindre sötsaksintag inte precis skulle vara av ondo. Istället för bantning av mig själv håller försöker jag ju som känt hålla på med lite sakbantning av hemmet. Jag har bestämt att jag skall försöka varje vecka gå igenom ett rum, där jag gör en grundlig storstädning och rensning. Först ut var lekrummet och nu i veckan har jag tagit tag med köket. Det finns inte så mycket att rensa, för jag gjorde ju det redan förra sommaren då jag var ensam hemma i ett par dagar, men alltid hittar man någon onödig omaka kopp eller pryl. Att köket nu är fixat känns bra, för det är ändå ett av de mest tidskrävande rummen.

IMG_2659_Fotor

Fler än en gång då vi har haft (kaffe)besök har jag fått frågan var alla våra muggar är? Vi har helt tillräckligt med muggar, men jo, vi saknar dendär enorma samlingen av diverse olika souvenir/mumin/rekkamrmuggar som många förvarar längst in i sina skåp. Jag tycker vi helt enkelt inte har plats för dem i vårt kök och kaffet smakar nog gott ur enkla vita muggar också. Vår muggsamling består alltså av vita teemamuggar i två olika storlekar samt ett par svartvita marimekkomuggar. Te och kaffekopparna i finservisen skall inte heller glömmas, men de förvaras inte i köket. Det finns en enorm mängd fina muggar som jag gärna skulle dricka mitt morgonkaffe ur, men man måste ju inte äga allt man tycker att är fint själv, eller hur? Istället kan man njuta av dem hos andra. Det är en av insikterna jag fått under de senaste åren. Tidigare utökade jag alltför ofta min muggsamling med nån fin nyhet. (nu satsar jag istället på pappersservetter) Jag gillar alla muminmuggarna också, men eftersom vi inte äger en endaste en så är det extra festligt då man får dricka ur dem hos någon annan.

IMG_2654_FotorNaturligtvis måste jag belöna mig själv för gott utfört jobb med en bunt trendigt lila tulpaner.

12 thoughts on “Lite muggsnack.

 1. vi kör bara på mumin och marimekko-muggar. trots att vi verkligen inte behöver fler så har jag hemst svårt att hålla mig för att köpa de fina nyheterna. men har begränsat mig till dessa två serier. fast några ”gamla” muggar och så en kaffekoppsservis från pentik har vi också, men de är inte i köket och inte i bruk!
  men en bra tanke detdär att man inte själv behöver ha allt som är fint. måste försöka börja tänka så mera jag också.
  och en stor åååh!-suck på ditt gula teema porslin, men jag har ju teema i vitt och gissar att det fyller samma funktion 😀

  gillade förresten ditt förra inlägg om ordning bland barnens saker. vi har dålig ordning bland smålegona ännu, det är ju så nytt här hos oss och lillebror får ju inte komma åt det. dendär lådan som ni hade sorterat friends-legona i var fin och smart. vartifrån är den? tänkte om jag skulle härmas lite 🙂

  • Jag erkänner direkt att om jag hade muminmuggar så hade jag antagligen ytterst svårt att inte alltid köpa de nya också, även om jag inte egentligen behövde dem! Betydligt enklare med enfärgade teemamuggar;) Men huvudsaken att man kan bestämma sig och begränsa sig något, så att man inte köper alla nyheter i alla serier även om man tycker de är snygga! Jag är lite kluven till mitt gula tema (de flesta har jag faktist fått i konfirmationspresent för måååånga år sedan), emellanåt gillar jag dem massor och emellanåt skulle jag vilja byta ut dem mot vita. För tillfället är de helt okej, och jag antar att de får följa med mig länge länge ännu.
   Legona kom ju in i vårt liv först nu i höst och då bestämde jag att försöka ha ordning på dem från början. Härma på bara med lådan, det tänkte Anni också, se mitt svar åt henne under inlägget! 😉

 2. TACK för ett superinspirerande inlägg!!! Imorgon skall jag starta rensningen, i hela huset. Ett rum per vecka låter utmärkt!!

  • Vad bra att du blev peppad! Om du tror att du kan ha svårt att bli av med saker, så råder jag dig att börja med ”enklare” och opersonligare grejer, som tex badrumsskåp, torrvaror i köket eller städskrubben och först senare gå över till saker som väcker känslor i dig, man blir nämligen ”bättre” på att rensa desto mer man håller på med det. Lycka till!

 3. Oj, va LITE i skåpen…o snyggt!! Köksskåpen borde även jag ta tag i…men du kan ju gissa hur många reklammuggar R kommer hem med då, som jobbar som försäljare?!? Har ni slängt alla dessa muggar..o vad göra med alla pajformor o fat i alla världens färger o former som man t.ex fått i förlovningspresent?:) Tar gärna emot tips!

  • Ni har ju en hel del mera förvaringsutrymme i ert kök än vad vi har, så vi kan elt enkelt inte pracka på oss en massa för det finns inte riktigt plats. Jag kan gott tänka mig att det kommer en massa gratis reklamstuff hem då man bor med en försäljare… om ni verkligen tror att ni kan leva utan dessa muggar så kanske ni kan skänka dem vidare, typ missionstorget i Jeppis tar väl emot allt möjligt? Precis samma gäller alla andra kärl också, även om man fått dem i present! Om de inte är i användning och inte kommer att vara det heller så är de ju en slags börda för er, och det ville nog absolut inte den som gav presenten! Hur skulle det vara att ta ett foto på dem som ni inte använder och helt enkelt skänka / sälja vidare. Om du har ett foto så glömmer du åtminstone inte att du fått gåvan, om det är det du är rädd för? Presenter är svåra, jag vet det!

 4. Vi har inte heller några udda muggar. Bara Mumin. Allt annat har jag rensat ut. Ja, och finkopparna, så klart, men de kommer bara fram vid kalas. På lande har vi också bara Mumin. Älskar mina muminmuggar. Skönt med ordning och reda i köket.

  • Bara muminmuggar, vilken lyx alltså!! När får man komma på besök? 😉 Jag tycker att det känns nästan viktigast att ha ordning i köket, för köket används flera gånger varje dag och en stor del av alla kärl används ju faktist nästan dagligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s