Faser.

IMG_2611_Fotor

Dynamiken mellan våra flickor har ändrats. Förr hade vi klart två ”stora” flickor och en baby. Speciellt Tilda hade inget större intresse av Laura, hon skulle säkert ha föredragit en hund eller en häst framom en skrikande lillasyster. Men numera ”hoppar” Tilda smidigt mellan ”större barns lekar” med Leia till ”mindre barns lekar” med Laura. Speciellt då Leia för tillfället växer så det knakar både till kropp och själ och humöret ibland kan vara lite upp och ner (lilla tonåren är nog på kommande här, enligt trotsboken, som har blivit uppgrävd ur naftalin igen).

Tilda tycks däremot leva i en lugnare fas, medan Laura helt klart kommit in i åldern där hon VILL (eller vill INTE) så mycket att hon till sist inte ens vet vad det är hon vill. Ganska gulligt egentligen, åtminstone om man jämför med då en 5 åring INTE vill. Fullt av faser detta småbarnsliv.

Jag väntar med intresse på livet med tre tonårsflickor efter ca 10 år.

Imorgon skall jag skriva lite om mina tankar kring förvaring och ordning i barnrum.

4 thoughts on “Faser.

  1. Åh, det är precis vad jag behöver läsa om nu. Med tre flickor, en 11-åring som flyttar ut till eget rum och en 3-åring som flyttar in med mellansyster. Det är ganska olika intressen som ska få plats. Tack för en inspirerande blogg!

  2. Väntar ivrigt på inlägg om förvaring i barnrum, evigets projektet hos oss..
    Eftersom nuvarande 7-åringen knappt haft några större faser tidigare så höll jag/vi på att få en fas själv då han i åldern 6-7 år verkligen gått igenom nånting stort, med buller och bång. Ännu är de inte över men vi börjar kanske närma oss lite lugn.

    • Ja, jag tror inte att åldern kring 6 år kallas lilla tonåren helt i onödan 😉 Vi har det ”lätt” på det sättet att vår förstfödda är den som på alla sätt är mest envis, mest trotsig, reagerar starkast på allt och kräver mest i uppfostringsväg av föräldrarna, så småsyskonen känns som piece of cake då de låtsas trotsa, haha! Hoppas du får ut något av barnrumsinlägget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s