20 fakta om mig.

WP_20131215_003_FotorEn grynig spegelselfie från julafton. Bonusfakta: jag och Marimekko har haft ett lite svalare förhållande det senaste året, men nu har vi hittat tillbaka till varandra igen.

På instagram går en rolig utmaning där man skall räkna upp 20 fakta om sig själv. Jag tar det här istället. Alla andra får gärna haka på.

 1. Föddes i Oslo i april för 33 år sedan.
 2. Har ingen åldersnoja. Skulle absolut inte vilja vara 10 år yngre. Men inte heller 10 år äldre.
 3. Är den envisa vädurmellanbarnet mellan två bröder.
 4. Bor i Esbo. Har tidigare bott i Oslo, Hönefoss (Norge), Vanda, Vasa och Helsingfors. På sammanlagt 17 olika adresser.
 5. Är lite kluven i boendefrågan, trivs i Esbo, men skulle bra kunna tänka mig att bo i Vasa också.
 6. När jag är gammal drömmer jag om att jag och min man flyttar till Helsingfors till en liten lägenhet med högt till tak och breda fönsterbräden och går på kulturella evenemang och äter bakelser på café varje dag
 7. Träffade min man för sju år sedan i en livssituation då jag  bestämt mig att jag absolut inte har tid för ett förhållande.
 8. Ett år senare hade vi köpt en radhuslägenhet tillsammans. Jag hade bytt både hemort och jobb.
 9. Min man gör mig till en bättre människa.
 10. Har studerat Biokemi i Helsingfors.
 11. Doktorerade inom cancerforskning år 2007.
 12. Tycker mig vara en ganska rationell och förnuftig person
 13. men har gjort så gott som alla de stora besluten i livet mycket snabbt och endast på basen av intuition, som att flytta ihop, skaffa barn och köpa hus.
 14. Önskade ( i smyg) att jag skulle få en dotter eftersom jag inte har nån syster. Fick tre!
 15. Älskar mina barn högt fast de ger mig gråa hårstrån. Ordagrannt. När jag blev gravid som 27 åring kom det förstå gråa hårstrået. Jag är helt okej med det.
 16. Har tagit pianolektioner i närmare 10 år. Drömmer om att ta upp spelandet aktivt igen.
 17. So barn hade jag ett sunt bra självförtroende och en bra självkänsla, men livets törnar har väl gjort att jag fortfarande har ett ganska bra självförtroende men har en hel del att jobba på med självkänslan
 18. Har varit extremt hård med mig själv, och krävt saker av mig själv i helt andra sfärer än vad jag kräver av andra, för att duga. Har dock blivit snällare med mig själv. Åldern.
 19. Jag känner att jag för tillfället har en bra balans i livet och tror att det blir ännu bättre under det kommande året
 20. Har lovat att jag skall ta hand om min hälsa bättre år 2014. Har bokat in både yoga och psykologbesök.

Frågor på det?

2 thoughts on “20 fakta om mig.

 1. Inga frågor, men tummen upp. Måst invända om dina gråa hårstrån att det är helt samma med mig. Blev gravid med första i samma ålder som du och då dök mina första gråa hårstrån också upp. Dessutom tappade jag sjuuukt mycket hår efter varje graviditet, vill minnas att så var fallet även för dig. En fråga har jag faktiskt: åt du ”tilläggsvitamin” ex. zink, selen eller vad det nu är som ska vara bra för hårväxten när du löste hår? H. Johanna

  • Många av mina mörkhåriga vänner har gått samma ”öde” till mötes. JA, jag tappade också MASSOR med hår efteråt, men jag tycker att mitt hår nog har vuxit ut igen. Jag åt bara multivita för gravida/ammande och hade nog i tankarna att äta nåt tilläggsvitamin för håret, men det blev bara aldrig av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s