Fyra lika.

IMG_2449_FotorNu går flickorna tripp, trapp och trull samt deras mamma omkring i likadana klänningar. Lauras är köpt begagnad för fyra år sedan åt en 1-årig Leia medan resten är köpta nya. Min klänning var verkligen inget impulsköp, jag har tydligen funderat på den i två år nu. Här. Det är ju inte precis nån amnings/gravidvänlig klänning så därför har det inte varit aktuellt.

När jag kom hem med min klänning för några veckor sedan sade Leia att hon gärna ville ha en likadan, och jag var inte sen med att uppfylla hennes önskemål denna gång då hon för en gångs skull önskade sig ett klädesplagg som varken är pastellfärgat eller har något stort tryck på. Naturligtvis skulle den fjärde också ha en sådan. Vi hittade inte en tillräckligt stor klänning åt pappan i huset och inte en tillräckligt liten åt Lauras babydocka, så de fick tyvärr vara utan.

Idag var det klubbens julfest så det blev premiär för klänningarna. På oss alla fyra, förstås. Dock matchade vi inte strumpbyxorna, nån måtta måste det väl vara. Mycket praktiskt koncept då man snabbt kunde lokalisera sina egna ungar i barnvimlet och alla andra kunde också koppla ihop rätt barn med rätt mamma. Lauras tomteluva köpte jag i samma veva med klänningarna medan Leias och Tildas sydde jag snabbt ihop igår av en tygbit som jag skaffat tidigare i höst på loppis. Marimekko från topp till tå.

Annonser

5 thoughts on “Fyra lika.

    • Tack! Såklart du kunde;) Inte billigaste klänningarna precis, men jag tror faktist att jag kommer att använda min typ resten av livet. Det kändes ok att köpa åt barnen också, när jag nu har tre som kan använda en och samma klänning. Annars tycker jag att det är lite onödigt att köpa alltför dyra kläder åt barnen.

    • Såklart;) Lauras klänning är med ärm, och vuxenmodellen är också jättefin nu när de har gjort om modellen så den är lite smalare. Enligt försäljaren på Marimekko skall man hellre ta ärmmodellen om man är kort, för den ärmlösa modellen är bättre på längre (jag är 168 cm). Om du skaffar klänningen åt dig själv så kom ihåg att prova först, åtminstone denhär ärmlösa modellen är jättestor i storlek, jag tog storlek 34 fast jag är en 36a normalt.

      • provade den i samma veva som jag sökte en bröllopsklänning i somras, men kommer inte ihåg vilken storlek jag provade. ska nog kolla nu efter jul om jag skulle hitta den i min storlek någonstans. det är ju en tidlös klänning och såna har man ju länge 🙂 kanske därför jag fastnat för den med ärm, eftersom jag inte ens kommer upp till 1,60strecket 🙂 fast båda är superfina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s