Barnrumspynt och barnrumskaos.

IMG_2432_Fotor IMG_2435_Fotor Dags för lite granar igen. Denhär granen har prytt flickornas lekrum ända sedan lillajul. Den fick stå på hyllan i ett ämbar för att få vara i fred från nyfikna små händer. Lekrummet har under den senaste tiden blivit lite styvmoderligt behandlat och få vara lite onödigt råddigt, och kaotiskt då det väntar på en liten makeover i form av nya tapeter på just denna vägg (som tar läääänge att komma, suck) och nya gardiner. De mörkbruna hissgardinerna som finns kvar i fönstrena från de förra ägarna känns lite tråkiga i ett lekrum. I samma veva skall vi nog fundera mera på dethär med leksaksförvaring, för den känns inte riktigt optimal just nu. Leksaksförvaring och att hålla någorlunda ordning bland barnens alla prylar tycker jag att är det svåraste i ordningsväg hemma hos oss. Att ha koll på en liten babys eller toddlers duplon, böcker och dragbara brioleksaker tycker jag inte att är så krävande, utan problemet blir sen då barnen växer och leksakerna minskar i storlek. Samt att det finns syskon i olika åldrar med olika skickligheter. Det är miniminilegobitar, skor, kronor och matgrejor för ponyn och en massa andra JÄTTEVIKTIGA små prylar. Prylar som skall finnas till lätt till hands så att de också är lätt att sätta tillbaka, men ändå inte så lätt till hands att en Laura-råddare skall nå dem och förstöra. Leksakskaoset är nog något som de flesta barnfamiljer tampas med i nån grad.

På tal om kaos i hemmet så kommer jag att åka lite västerut på vintern och hålla en kurs i kaoshantering på Åbo arbis i februari-mars. Här hittar man mera info om kursen.

IMG_2442_FotorDenhär ängeln som Leia har gjort tycker jag att är fin i sin enkelhet. En hel gran med bara änglar skulle vara riktigt fint.

Annonser

8 thoughts on “Barnrumspynt och barnrumskaos.

  1. Åh vad jag skulle bli glad över att få ta del av smarta tips på förvaring till barnrummet!! Sen vill man ju gärna att det ser lite snyggt ut också samtidigt :). Då barnens rum skall fungera både som lekrum och sovrum vill jag gärna att rummet blir lite lugnt och harmoniskt till natten. Så tips mottages med stor tacksamhet :)! Skickar över en varm julkram från mej till dej! / Malin

    • Jag skall komma med tips, jag lovar. Fast kombinationen snyggt/leksaker/förvaring/harmoniskt är ju nog ganska så svår…;) Vi har ju det lite lättare då vi har ett skilt lek- och sovrum. Här kommer en julkram tillbaka!

  2. Ja gärna ett tips för förvaring av små saker. E:s rum svämmar över av små ”grejs” som pärlor, barbiekläder, alla små barbieprylar, friends lego i massor (dem har hon lite bättre koll på dock) + allt annat smått som man BARA behöver..:)

  3. Oj, om du har bra tips på hur barnens leksaker hålls i ordning så är vi säkert många som gärna tar emot tips. Vi är supernöjda med expediten och den fungerar för det mesta. Men sen just när någon av de där små delarna hamnar i fel låda och är försvunna blir det kris.

    • Jag skall se vad vi kommer fram till sen när det blir dags! VI gillar också expediten, men skulle behöva lite mer hyllor, så ett alternativ är att utöka den antingen uppåt eller åt sidorna. Expediten är säkert den vanligaste barnrumsmöbeln i detta land;)

  4. Åh, nu blir jag lite avundsjuk på dina barn som får den där fina tapeten, J godkände inte den som fondvägg till vårt sovrum (därför blev det gråmålat i stället. Snyggt det också, men är fortfarande nyfiken på hur de hade blivit med tapeten) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s