Lite pepparkaksmeditering.

IMG_2313_Fotor IMG_2319_Fotor Jag är gift med en man som jag hävdar att lätt skulle klara sig ypperligt i världsmästerskapet i pepparkaksätning, så det blir en hel del sådana här hos oss i juletider. Inget mig emot, för det är något halvt meditativt att baka ut tiotals och tiotals likadana hjärtan. Jag menar såklart då man får göra det utan små hjälpredor och istället samtidigt dricka lite glögg, lyssna på bra musik och ha en massa ljus tända.

Vi har en ynklig liten febrig Laurastackare i huset sedan måndagen. Ynklig liten febrig betyder ju krävande missnöjd famnbebis på klarspråk, så jag är helt klart i behov av lite bakmeditation för tillfället. Igår svängde jag ihop ett hundratal hjärtan och idag blir det en likadan sats till (jag lagade ju degen färdigt förra veckan så det är bara att ta fram en klimp ur frysen). Maken själv brukar agera stekmästare, och är faktist en ypperlig sådan för det är sällan det blir brända plåtar hos oss (okej, en plåt brände han på självständighetsdagen då han ivrade sig lite väl i sitt appkodande).

IMG_2322_FotorIdag dekorerade vi pepparkakorna då sjuklingen Laura sov sin dagssömn. Som ni ser så är det maximalism som gäller då det är flickorna som dekorerar. Meditation i all ära, men efter dagen sats får det nog vara tillräckligt med pepparkakor. En sats på över 600 pepparkakor får nog så lov att räcka i vår familj i år.

Annonser

4 thoughts on “Lite pepparkaksmeditering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s