Självständighetsdagen.

IMG_2263_Fotor

Jag sitter i soffan och tittar på självständighetsdagfesten från Tammerfors. Jag tycker konserten är riktigt lyckad. Det är nog mycket få stycken här i världen som är vackrare än Stormskärs Maja! Intressant variation också att se kvinnorna i korta klänningar i år.

IMG_2226_Fotor IMG_2219_Fotor IMG_2217_FotorIMG_2231_FotorIMG_2209_FotorVi började dagen traditionsenligt med pepparkaksbak. Jag lagade ju en jättedeg igår och idag bakade vi ut halva. Halva satte jag i frysen i två delar för senare bruk (har inte fattat tidigare att man ju kan laga degen på förhand och frysa ner, alltid lär man sig något). Med tanke på gårdagens mjölincident så var jag ganska tacksam över att de två yngsta bagarna tröttnade snabbt på bakandet och ville leka istället. Leia bakade däremot som ett litet proffs.

IMG_2239_Fotor IMG_2243_FotorRisgrynsgrötslunch håller nog också på att bli en slags tradition på självständighetsdagen.

IMG_2253_Fotor IMG_2258_FotorDet blev pulled pork i pitabröd till middag. Jag använde dethär superlätta receptet. Jag, den stora grisköttsskeptikern tyckte det blev riktigt lyckat! Så avslutade vi dagen med filmen Niko – den flygande renen och nu har vi ännu ett helt veckoslut framför oss. Superskönt!

IMG_2248_Fotor

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s