Ett beslut.

IMG_2116_FotorJag tycker inte att jag i allmänhet är någon velare, men i frågan hur länge jag skall vara hemma och när jag skall börja jobba igen har jag velat och funderat hela sommaren och hela hösten (jag tror tillochmed jag nämnde det här också tidigare). Jag har funderat och funderat och velat och funderat och med andra ord satt en hel del onödig energi på det. ”Problemet”, som inte alls kan anses som ett problem, tycker jag, är att beslutet har helt varit upp till mig själv. Jag har inte haft några krav utifrån att jag antingen skall börja jobba igen nu efter julen eller nästa höst och inte heller några krav på att inte börja jobba. Alla alternativ har ju sina sidor.

Jag känner att jag har haft ett behov att få jobba igen och få använda min hjärna lite emellanåt och att få ha ostörda diskussioner och umgås med vuxna människor, men att idet största behovet har varit att bara få göra mera egna grejer utan barnen. Vilket jag ju också har fått nu när barnen är större och kräver på många sätt mindre. Men samtidigt tycker jag ju om att vara hemma med barnen. Jag trivs med vårt lite lugnare tempo utan alltför mycket olika plikter och måsten. Å andra sidan skulle jag vilja börja jobba så fort som möjligt för mitt yrkessjälvförtroende är för tillfället mycket lågt, då jag varit borta så länge och det lär ju inte bli bättre om jag stannar hemma ännu längre. Samtidigt känns det lite orättvist att börja jobba och att Laura skulle börja på dagis som under två-åring, då Leia och Tilda fått vara hemma mycket längre. Speciellt då Laura är en blyg iakttagare som inte riktigt gillar någonslags förändringar.

Som sagt jag har velat och funderat , men nu har jag bestämt mig. Direkt jag sade högt att nu har jag bestämt mig så visste jag att det var nog egentligen det jag ville hela tiden, men det är klart att jag har en rädsla att inte duga på jobbet då jag varit borta så länge. Jag kommer att fortsätta att vara hemma med barnen i ett år till, till årsskiftet 2014-2015. Laura fyller 3 år sedan i februari och är helt säkert då en mycket modigare och framåt flicka än den hon är nu.  När beslutet äntligen blev gjort så kändes det helt självklart och rätt på alla sätt för just vår familj. Jag känner ingen som ångrat att de varit hemma med barnen längre och jag tror knappast att jag kommer att bli det heller. Jag börjar faktist redan lite förstå vad många menar med att barnen är små en så oerhört kort stund och att man skall ta vara på den. Leia börjar ju faktist förskolan i höst! En hyfsad karriär kommer jag att få även om jag varit borta emellanåt, om det är det jag vill. Jag är ju ändå inte helt lastgammal och helt utan erfarenhet.

Nu när beslutet är taget, kan jag istället koncentrera sig på att leva i nuet, i stunden och bara njuta så gott det går.

Annonser

12 thoughts on “Ett beslut.

 1. Det är alltid jobbigt att fatta stora beslut men också skönt när man väl har bestämt sig. Jag har varit hemma lite olika länge med mina döttrar. Det ÄR jobbigt att komma tillbaka till jobbet för visst glömmer man en hel del. Man har ju haft viktigare saker att tänka på när man varit hemma med barnen. Nu när barnen har blivit lite större och inte vill vara i famnen hela tiden(yngsta fyller snart fyra) kan jag känna mig lite vilse. Vem är jag utan ett litet barn på armen? Under nio år har jag haft små barn i en jämn ström. Det tar lite tid att hitta sig själv igen och jag är inte färdig ännu.

  • Skönt att höra från dig som är i samma situation men lite längre hunnen! Jag har ju ännu min snart 2-årige famnbaby med stort F, och senast idag då jag kånkade omkring på henne kom jag på mig själv att önska att tiden vreds framåt ett par år så den yngsta också skulle vara lite mer självständig och inte så beroende av oss föräldrar. Men jag kan gott tänka mig att den dagen vi verkligen är där, så kommer jag precis som du att känna mig lite vilsen. Eller rättare sagt MYCKET vilsen! Bra att jag inte är den enda som inte riktigt hittat tillbaka till mig själv ännu! Jag tror dig när du säger att det ÄR jobbigt att börja jobba igen, och just därför har jag bestämt att det är onödigt att fundera på den biten nu på förhand!

 2. Precis sådär kan jag också vara! Velar och angstar och har mig med diverse beslut! Oftast blir det ju dessutom riktigt bra,kanske t.o.m nästan oberoende hur man gör! Pch så är det ju SÅ skönt sen då man vl fått till ett beslut! Så grattis för det! 🙂 Tror inte du kommer att ångra dig!

 3. Bra att du bestämt dig och verkar vara säker på ditt val! Folk säger ju alltid att ”allt löser sig” och det verkar det göra. Jag själv är ju också ett gående frågetecken ännu men har även gjort stora beslut gällande framtiden 😉 Vi hoppas på det bästa! Kram!

  • Jag tror faktist att ”folk” har rätt, allt löser nog sig så småningom för oss alla. Problemet är bara att åtminstone jag vill så gärna ha kontroll över vissa saker, vilket ju inte alls är möjligt alltid. Det blir nog bra för dig också! Spännande tider!

 4. Jag tror du gjort det absolut rätta beslutet! Kommer aldrig någonsin att ångra mina tio år hemma, aldrig!! 🙂 Det är det du vill se tillbaka på då du sitter där gammal och grå, inte det du gjort på jobbet..tror åtminstone jag. Ha en fin helg!

 5. Säkert ett jättebra beslut! Min mamma var hemma med oss i 7 år, vilket var helt ljuvligt! Idag har hon en förmansposition. Måste ännu fråga, var det så att du jobbade som forskare eller har jag helt fel? 🙂 trevlig självständighet och tack för en kiva blogg!

  • Tack! Ja, jag tror också det blir riktigt bra! Jag har doktorerat i Biokemi och har nu en fast tjänst som produktutvecklare på ett läkemedelsföretag att gå tillbaka till. Så helt från början måste jag ju inte börja sedan då jag skLL TÄNK på jobb och sånt.

  • Ja, det känns riktigt skönt faktist! Mjölincidenten ja… whatcanusay… jag har aldrig sett en argare liten Laura än då jag lyfte henne ur mjölhögen och placerade henne i badkaret, hon ville ju fortsätta med sin roliga lek…Men man kan ju inte annat än skratta åt det hela nu efteråt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s