Pepparkakscupcakes.

IMG_2085_FotorIMG_2088_FotorIMG_2092_FotorIMG_2096_FotorJag har märkt att på torsdagar har jag ofta ett högt sötsug av nån anledning. Jag brukar sällan kämpa alltför hårt emot det (dålig karaktär hos detta sockermonster, jag vet), och så inte heller idag. Jag svänge ihop lite snabba pepparkakscupcakes, vars recept jag sett som Dr. Oetkers reklam i flera jultidningar. Frostingen gjordes av en färdig mix som vispades ihop med mjölk. Helt ok frosting, men den vinner absolut inte en traditionell färskost-pudersockerfrosting.

Här är förresten allt rött julpynt som vi äger (förutom tomtemössorna och ett par små garntomtar som flickorna  får ha i sitt rum). Helt tillräckligt med ett ljus, en röd Mariskål och ett par ilexkvistar i vas, tycker jag.

Pepparkakscupcakes (20 st små)

 • 4 dl vetemjöl
 • 2 dl socker
 • 2 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 3 ägg
 • 1,5 dl surmjölk (jag använde en burk smetana istället)
 • 75 g smält smör
 • 20 små pepparkakor

Frosting

 • 1 påse Dr. Oetker Cupcake topping
 • 2,5 dl mjölk
 • 1 msk citronsaft (kunde ha varit mera)

Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda sedan snabbt ner ägg, surmjölk och smält smör. Klicka en matsked deg i muffinsformarna, lägg sedan på en pepparkaka (jag smulade sönder pepparkakorna först lite) och klicka sedan på en till matsked deg. Grädda i 200 grader i 15 minuter. Vispa toppingpulvret med mjölken och citronsaften med elvisp till ett hårt skum och spritsa på de avsvalnade muffinsen.

Annonser

2 thoughts on “Pepparkakscupcakes.

 1. Märkte nu först att du börjat blogga igen. Vilken tur! Din blogg är absolut min favorit, fast vi inte ens känner varandra. Måste tyvärr också medge att jag känner igen mig i ditt tidigare inlägg (jag, jag, jag).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s