Tallinn.

IMG_2004_FotorTusen tack för alla kommentarer till mitt föregående inlägg! De värmer mig verkligen, men samtidigt gör det mig lite sorgsen att ni var flera som kände igen er i det jag skrev. Jag är inte alls förvånad, bara sorgsen och lite arg att det skall vara så. Varken att bli utbränd, att vara deprimerad, att vara utmattad eller att ha ångestattacker är verkligen inget jag önskar ens åt min värsta fiende. Men nu till något trevligare. Nämligen vår tre dagars husmorssemester (älskar det ordet) i Tallinn.

IMG_2012_FotorDet var alltså fem 30-åriga tjejer (ok, 33 för att vara exakt) som känt varandra sen lågstadiet, på stenåldern typ, har inlett en ny tradition. Tredje helgen i November (då det är som mörkast) åker vi iväg från familj och stress och plikter på en terapiresa där det enda ändamålet är att äta och dricka gott samt ha tid att prata, sova och njuta stressfritt av superbt sällskap. Nu på vår första resa valde vi Tallinn, då vi för tillfället bor på fyra olika orter i Finland och Sverige och inte ville sätta alltför mycket tid på själva resandet. Men vilket bra val det var alltså! Tallinn är en kombination av vackra gamla hus och hippa fabriksområden blandat med lite sovjetreliker och allt däremellan. Jag tror definitivt jag skall åka dit igen nästa sommar. Ja, jag vet att ALLA ANDRA visste det redan, men jag som besökt staden två korta stunder för kanske tio år sedan hade lyckats förtränga det.

Vi bodde i en lägenhet som vi hyrde via Airbnb. Helt super att ha en egen fräsch och snyggt (!) inredd lägenhet där vi alla rymdes bra och kunde fixa lite morgonmål och snacks emellanåt. Hellre det än att vi skulle sova i olika hotellrum (och dessutom billigare). Vi sov båda dagarna alla till klockan 10! Helt sjukt, men ack så behövligt.

IMG_1967_Fotor IMG_2051_FotorVi hade supertur med restaurangerna vi valde. Rekommenderar verkligen Leib, F-hoone och Sfäär.

IMG_1972_FotorI Kalamaja området fanns ett stort och snyggt center med estnisk design och hantverk samt ett lopptorg med en hel del intressanta grejer.

IMG_2065_FotorVI tog också spårvagnen till de lite finare kvarteren och besökte också det moderna museét kumu som ligger i parkområdet. Lyckat även det. Fast bäst var ända sällskapet.

Nästa års reseändamål är ännu öppet, men jag har definitivt redan reserverat helgen.

Annonser

2 thoughts on “Tallinn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s